En selvbruner er et oplagt valg for dig, der ønsker en flot farve uden brug af solarium eller solbadning. Med en selvbruner kan du nemt og hurtigt opnå den flotte gyldne sommerglød ved blot at fordele selvbruneren over hele kroppen og i ansigtet.

Hvad er en selvbruner? | Vælg den helt rette selvbruner | Sådan anvender du selvbruner – skridt for skridt 

Selvbruner - For en flot kulør

211 Produkt(er)

Hvad er selvbruner lavet af?

En selvbruner kan både være en creme, findes som selvbruner servietter, spray eller mousse. Der findes sågar solcreme med selvbruner og bodylotion med selvbruner.

En selvbruner indeholder DHA, der er et sukkerstof, som kan reagere med de aminosyrer, der findes i de øverste lag af huden. Når der sker en reaktion med disse, vil huden blive brun. Farven lægger sig dog kun oven på huden og er på ingen vis sundhedsskadelig.  

Hvordan fjerner man selvbruner?

De yderste hudceller vil som altid dø og falde af på et tidspunkt. Herfor vil selvbruneren og den fine kulør gradvist også forsvinde. Man anslår, at farven vil være vedvarende i cirka 5 dage. Nogle selvbrunere kan dog vaskes af i badet.  

Valg af selvbruner

I vores udvalg finder du flere forskellige varianter af selvbrunere. Det er helt individuelt, hvad man foretrækker at anvende, men det kan virke uoverskueligt, hvilken du bør gå efter - Vi hjælper dig herfor på rette vej.

Man kan dele selvbruner op i to overordnede kategorier: 

 • Selvbruner til kroppen
 • Selvbruner til ansigtet

Når du anvender en selvbruner, skal den først og fremmest påføres på det område, den er tiltænkt.

Hernæst kan man inddele solbrunere i en række underkategorier

 • Almindelig selvbruner
 • Opbyggende selvbruner også kaldet gradual tan
 • Afvaskelig selvbruner også kaldet instant tan

Den almindelige selvbruner udvikler langsomt den flotte kulør få timer efter påføring, og vil forblive på huden over en længere periode. Derimod fungerer den opbyggende selvbruner således, at den, for hver gang den anvendes, opbygger kulør på huden. Den afvaskelige selvbruner vil give en flot glød umiddelbart efter påføring, som herefter kan vaskes væk i badet.

Næstsidste skridt på vejen er valg af selvbrunerens farve. De fleste findes indenfor kategorierne: 

 • Light
 • Medium
 • Dark

Ydermere er flere selvbrunere slet ikke henvendt en bestemt hudfarve. Såfremt du kan vælge imellem lys, medium og mørk, lyder hovedreglen, at du skal holde dig så tæt på din naturlige hudfarve eller allerhøjest en farve mørkere. Har du i forvejen en meget lys hud, så vælg derfor en “light tan”.

Det sidste skridt på vejen er et valg mellem de forskellige konsistenser: 

 • Selvbruner mousse
 • Selvbruner creme
 • Selvbruner spray
 • Selvbruner servietter

Tørretiden, holdbarhed, duft og pris varierer fra produkt til produkt. Om man skal vælge mousse eller spray er blot en holdningssag. Nogle føler, at selvbrunercremen er lettere at påføre på kroppen, hvorimod andre vil sige, at en spray giver den flotteste kulør i ansigtet. Oftest må man prøve sig frem mellem de forskellige variationer af selvbrunere, der findes, inden man finder den eller dem, som passer bedst ind i sin tanning rutine.   

Behold kuløren så længe som muligt

Dagene efter selvbruneren er påført, er det vigtigt, at du sørger for at få plejet din hud med fugtgivende cremer, geler m.m. da det hjælper huden med at holde på farven. Nogle anvender desuden en olie, der indeholder shimmer, for at fremhæve selvbrunerens farve yderligere.

Da selvbruneren, som nævnt, gradvist vil forsvinde, er det vigtigt at påføre selvbruner igen et par dage efter, såfremt man ønsker at vedligeholde kuløren. 

Sådan påfører du selvbruner – skridt for skridt!

Den vigtigste del i processen er egentlig forberedelsen inden påføring af selvbruner. Man skal nemlig forberede huden bedst mulig, således selvbrunere bliver mest mulig jævn over hele kroppen. Mange oplever problemer med skjolder og striber grundet “dårlig forberedelse” – vi hjælper dig derfor med at undgå disse fejl med disse simple steps:

1. Anvend fugtighedscreme: Med en jævn, næret og velplejet overflade vil selvbruneren give det bedste resultat. Det anbefales derfor, at du anvender en god fugtgivende creme til ansigtet samt fugtighedscreme til kroppen.

2. Voksning og barbering: Ønsker du at fjerne hår på kroppen, bør du gøre dette mindst 24 timer inden påføring af selvbruner.   

3. Anvend scrub: Ved at benytte en ansigtsskrub og skrub til kroppen vil døde hudceller og den ujævne overflade afhjælpes. Det er især vigtigt at benytte omkring tørre områder som albuerne, knæene og anklerne, da disse steder har tendens til at plette og skjolde. Afslut med en fugtighedscreme senest to timer inden brug af selvbruner.   

4. Anvend selvbruner på kroppen: Du bør altid være helt tør, når den påføres. Hvis selvbruneren skal smøres på, gøres det i lange og jævne strøg i cirkulerende bevægelser. Det er bedre at påføre flere tynde lag end et tykt. Anvender du ikke en handske, så husk at skrub hænderne grundigt med vand efterfølgende!  

5. Anvend selvbruner på hænderne: Når selvbruner skal påføres på hænderne, så husk endelig alle sider af fingrene m.m. Påfør først en omgang fugtighedscreme på hænderne og gnub dem derefter ind i selvbruner - på samme vis påføres det ved fødder og ankler.  

6. Anvend selvbruner i ansigtet: Ansigtet skal være bart og tørt, når selvbruneren påføres. Da ansigtet er naturligt lysere end kroppen, bør du blande lidt fugtighedscreme sammen med selvbruneren og smøre dette på ansigtet som en sædvanlig creme. Pas på ved hårgrænsen, farven skal helst ikke ramme hårene!   

7. Anvend selvbruner ved øjenlågene: Bland fugtighedscreme med en smule selvbruner og påfør forsigtigt omkring øjnene. Du bør afslutningsvis tørre dine øjenbryn evt. med en vatpind for at undgå, at de bliver plettede.  

8. Bad efter påføring: Vent helst 8-12 timer inden dit næste bad.  

9. Hold på farven: Anvend flittig en fugtighedsgivende creme efterfølgende. Vil du beholde den samme kulør over længere tid, skal du efter et par dage anvende selvbruneren igen. 

Selvbruner handske

Vi anbefaler, at du benytter en handske, når du vil påføre selvbruner, da dette bidrager til en mere jævn fordeling af farven, samt er disse meget nemmere at bruge end hænderne.

I sortimentet hos Med24.dk tilbyder vi:
1.  Mascha Vang selvbruner handske 

2. Ecooking selvbrunerhandske

3. James Read New Tanning Mitt applikationshandske

Bedste selvbruner

Der bliver udført mange selvbruner test, og det kan somme tider være svært, at vide sig sikker på, om man har købt en god selvbruner. Vi har derfor samlet blot de bedste og mest foretrukne mærker og produkter i vores sortiment.

Du finder blandt andet:
Derma selvbruner: Denne kan anvendes både til ansigtet og på kroppen. Selvbruneren fra Derma er en lotion som indeholder mandelolie, sheabutter og glycerin – Den plejer derpå din hud samtidig med, at den giver den en flot sommerglød.  

EasySun Selvbruner Serviet: Servietterne giver dig en hurtig og naturlig solbrun farve i løbet af få timer. De er super bløde og lette at påføre farve med, og så er de lette at have med sig, hvor end man går! 

Hos Med24.dk tilbyder vi en masse sunde valg blandt kundernes foretrukne selvbrunere. Disse er med til at hjælpe dig med at opnå det mest naturlige og effektive resultat. Du kan finde din ønskede selvbruner iblandt gode tilbud og skarpe priser!

Vil du stadig gerne opnå en brun farve af solens stråler i de varme sommer måneder? Så har vi en stor solcreme-kategori, som kan hjælpe til at beskytte dig, og holde længere på den brune farve fra solen, ved at du minimere solskader ved brug af solcreme.

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

30 dages fortrydelse

30 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.