Enhver parfume er personlig og helt unik i sin duft. Det store udvalg af både feminine og maskuline dufte gør det nemmere for dig at finde det perfekte match. Sortimentet tæller bl.a. dufte fra mærker som Clean parfume, Nuxe parfume, Raunsborg parfume og mange andre. 

Sådan finder du din signaturduft | Alt om duftnoter | Molekyleparfume | De 5 typer af parfume | Opbevaring af parfume

Parfume

170 Produkt(er)

Find din signaturduft

Parfumen har i utallige år været essentielt for både kvinder og mænd. Dens tidligste brug forbindes med renlighedsritualer, krops- og sundhedspleje eller som udtryk for åbenhed, venlighed og status hos grækerne og romerne. Dengang bestod parfumen enten af velduftende balsamer, olier eller salver. I dag er parfume at finde i et hav af velduftende og særlige udgaver, så enhver kvinde eller mand kan finde sin ønskede signaturduft. Hos Med24.dk har vi sørget for et bredt sortiment af vores kunders fortrukne dufte, der ved et enkelt sprøjt kan bringe tryghed og fantastiske minder frem.

Valg af parfume - sådan vælger du den rigtige parfume

Vi kan alle nikke genkendende til, at en bestemt kvinde eller mand i vores liv på selvsikker vis har båret en helt bestemt duft. Om end det har været din mormors søde og hjertevarme duft fra Van Cleef & Arpels eller din fars dybe og krydrede duft af den maskuline Mont Blanc Emblem Absolu EDT, vil du formentlig altid genkende duften og have et særligt forhold til den.

Mindet om duften viser, at en parfume ikke blot er en duft, men en helt særlig del af dit liv, der kan være med til at signalere, hvem du er som person. Du kan derfor udtrykke dig gennem dit valg af parfume, så du kan møde verden præcis, som du gerne vil ses. En sød og sommerlig duft kan få dig til at virke ung, glad og som et nemt bekendtskab, mens en stærkere, mere krydret eller tungere duft kan skabe autoritet, elegance og mystik omkring dig.  

Du kan overveje følgende i din søgen på din signaturduft:

  • Kan du bedst lide maskuline eller feminine dufte?
  • Hvilke signaler vil du gerne sende?
  • Hvad kendetegner dig som person?
  • Hvilke duftnoter vil harmonere med din tøjstil?
  • Hvem inspirerer dig?

Parfumer kan dufte forskelligt

Når parfume påføres på huden, har mange faktorer indflydelse på den præcise duft, som afgives på huden. Holdbarheden er desuden påvirket af, hvorvidt din hud er gennemfugtet eller tør. Parfume på en tør hud har nemlig tendens til at fordampe hurtigere, end hvis den bliver påført på en olieret hud. 

Vil du have duften til at holde længere, er det desuden vigtigt at påføre din parfume korrekt. Mange laver den klassiske fejl, hvor de gnider håndledende sammen efter at have påført parfumen. Dette er desværre med til at “knuse” duften. Sprøjt i stedet bag øret, på halsen og på håndleddene og lad huden arbejde med parfumen. Duften udvikler sig nemlig over tid, hvor top- og mellemnoterne forsvinder først, mens bundnoterne er den egentlig duft. 

Molekyleparfumer

Bruger du en molekyleparfume, vil duften også være forskellig fra person til person. I de seneste år er molekylepafumer blevet mere og mere populære på grund af deres unikke dufte. En molekyleparfume er bygget på molekyler og bliver fremstillet i et laboratorie. Når molekylerne påføres på huden og blander sig med din krops egen duft og kemi, skabes der en unik duft. 

Med parfumerne fra Zarkoperfume kan du forkæle dig selv eller en du holder af med de smukke og ikoniske molekyledufte fra brandet. Du kan også prøve en af Escentric Molecules mange molekyleparfumer, der både kan bruges som dame- og herreparfume. Nogle af de fantastiske molekyledufte er med noter af f.eks. limeskal, jasmin og pink peber, mens andre parfumer som Molecule 01 ikke er tilsat andre duftelementer end molekylet.


De 5 typer af parfume

Parfume er lavet af alkohol og vandopløsninger med forskellige former for duftolie. Der findes 5 typer af parfume, der alle har forskellige blandingsforhold og dermed forskellige duftstyrker. Dette kan både have betydning for deres holdbarhed, samt hvordan de bruges rigtigt. Bliv klogere på de fem slags parfumer nedenfor.

1. Parfume

Dette er den reneste formel, men også den dyreste, mest afrundede og koncentrerede duft af parfume, der findes på markedet. Det skyldes at parfume har det højeste indhold af parfumeolie. Den indeholder omtrent 20-30% duftolier i en opløsning af alkohol. 

Anvendelse: Da parfume er så exceptionel og intens i sin duft, duppes den som regel på huden fremfor at blive sprayet.   

2. Eau De Parfum (EDP)

Eau de parfum er en af de mest populære og anvendte duftformer. Den har desuden en lang holdbarhed på grund af koncentrationen af duftolie på 15-22%. Den er mildere end parfume men mere gennemtrængende end de andre dufte. 

Anvendelse: Bruger du Eau de parfum på huden, kan du med fordel spraye den på hudens pulsområder. 

3. Eau De Toilette (EDT)

Eau de toilette er baseret på en mere mild og let formel, hvoraf 8-15% udgør duftolier. Ønsker du en mere afdæmpet duft, er eau de toilette et af de bedre valg grundet dens kortere holdbarhed. 

Anvendelse: Denne parfumetype kan påføres lige, hvor du ønsker. Et tip kunne være at spraye en smule på hårbørsten og trække duften gennem håret.

4. Eau De Cologne (EDC)

Eau de cologne har en meget mild koncentration på 4-8%. Duften holder i mellem 2- og 3 timer efter påføring og er således god til dig, der bruger parfume til særlige lejligheder. 

Anvendelse: Ligesom eau de toilette kan denne anvendes efter eget ønske.

5. Eau Fraiche

Den femte og sidste type af parfume er den absolut mildeste duftform med en koncentration på blot 1-3% duftolie. Parfumen adskiller sig ligeledes ved at være baseret på olie i stedet for alkohol, og den virker dertil plejende på huden.

Anvendelse: Eau Fraiche kan med fordel bruges i varme omgivelser, da den i mindre grad udtørrer huden samtidig med, at den giver en let duft.


Sådan passer du bedst på din parfume

Det er ikke helt ligegyldigt med opbevaringen af din favoritduft. Du bør derfor være opmærksom på følgende forhold, der kan skade alle duftformerne:

  • Varme
  • Luft
  • Lys

Opbevar parfumen et koldt og tørt sted, der ikke får direkte lys eller varme. Vær desuden opmærksom på, at parfume kan blive for gammel. Disse tegn kan være ensbetydende med, at din parfume er for gammel:  

  • Duften har ændret sig, således du ikke længere får et frisk pust af duftnoterne, men i stedet en skarp lugt af alkohol
  • Parfumen ser mørkere ud i flakonen

Oftest gælder det for farvede eller uigennemsigtige flasker, at deres indhold holdere længere.


Forkæl dig selv eller en du holder af

Hos Med24.dk kan du finde billig parfume fra de største mærker. Du finder et bredt udvalg af både dameparfume, herreparfume og unisexparfume. Heriblandt optræder utallige Clean parfumer, forskellige parfumer fra Nuxe samt et bredt udvalg af Montblanc. Se udvalget af Parfume til mænd her! Du kan også udforske udvalget af Deodoranter, så du kommer velduftende igennem dagen. 

pil til toppen med24

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

30 dages fortrydelse

30 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.