Gurkemeje
Gurkemeje er et uundværligt krydderi i karry, der er i familie med ingefær og en god måde at tilføje smag og farve til dine opskrifter. Den gullige rod har en længe været populær i Indien, og i Danmark bliver roden også mere og mere populær - både som kosttilskud og i opskrifter. Hop ned og læs mere om gurkemeje her!
Bliv klogere på gurkemejes historie
Gurkemeje (Curcuma Longa) er en rodplante med en strålende orange farve indeni. Roden er i familie med ingefærplanten og de to krydderier optræder ofte sammen i kosttilskud og diverse drikke - fx. ingefærshots med gurkemeje. Planten er blevet handlet og byttet i flere tusind år og kendskabet til planten går mere end 4000 år tilbage. Dens oprindelse menes at være Sydøstasien, men på grund af plantens alder og udbredelse, er det svært at præcisere dette yderligere.
Dog er der mange, som mener, at Indien er plantens oprindelsesland. Det er også Indien, som i dag står for op til 90 procent af produktionen af krydderiet. Inderne anvender også gurkemeje i en masse forskellige opskrifter, bl.a. i den populære indiske kyllingeret Chicken Tikka Masala. Så har du lyst til at hoppe i køkkenet og prøve de mange lækre opskrifter med gurkemeje, kan du finde det skønne krydderi her!