Linser
Brug linser til madlavning
Vi har et stort udvalg af forskellige linser. f.eks har vi Røde linser som er meget velegnet i supper, da de er meget små og derfor koger lettere ud end andre linser. Grønne linser er velegnet i mange retter, men de gør sig specielt godt i salater og sammenkogte retter. Beluga linser kan du anvende i stedet for ris, i salater eller i linsefrikadeller. Generelt kan du bruge de forskellige linser som erstatning for kød.
Opskrift på Rød Vego-linsegryde
6 portioner jasminris
1 dåse på 400 g Urtekram hakkede tomater, kan eventuelt blandes glat
4 dl Urterkam røde splitlinser
400 ml Urtekram kokosnødcreme
2 gule løg
4 fed hvidløg, hakket
1/2 tsk Urtekram sambal oelek
3 spsk Urtekram tomat puree
3 spsk Urtekram olivenolie ekstra jomfru
1 1/2 – 2 spsk karry
1 Urtekram umami bouillonterning
6 dl vand
Salt og friskkværnet sort peber
Creme Fraiche
Fremgangsmåde:
Kog jasminris i henhold til instruktionerne på pakken.
Skræl og del løgene, makuler i tynde skiver. Svits løget i en opvarmet gryde med olivenolie, indtil det er blødt, uden at få farve.
Fold det finthakkede hvidløg i og svits det sammen i et minut. Bland karry, sambal oelek og tomatpuré i, sauter yderligere under konstant omrøring. Tilsæt vand, smuldret bouillonterning, knuste tomater og røde linser.
Lad det simre i 15-20 minutter, omrør lejlighedsvis.
Hæld kokoscreme i og kog i yderligere 10 minutter, indtil linserne er blødgjort.
Smag til med salt og sort peber.
Servering
Server den varme linsegryde sammen med lime, creme fraiche og friskkogte jasminris med sesamtopping.
Tilbehør
Friske lime- og korianderblade, top med sesamfrø