Natur-Drogeriet Johannesbrød-Kernemel - 100 g.
Natur-Drogeriet Johannesbrød-kernemel - vegetabilsk fortykningsmiddel
Johannesbrød, karob, fructus ceratoniae eller fructus siliqua dulcis er bælgene af johannesbrødtræet, der dyrkes i mange varieteter i alle middelhavslandene. Det er et forholdsvis lille træ, hvis små kronløse blomster sidder i klaser og har en indtil 25 cm lang, 3-5 cm bred og 1-3 cm tyk bælg. I gode år kan et enkelt træ give ca. 40 kg frugter. Disse modnes i juli-august, men indsamles allerede før modningen, hvorefter man lader dem eftermodne og tørre i solen.
Det er frøene fra frugten, som udpresses til mel. Når melet blandes op, får det en klæbrig konsistens og anvendes derfor ofte som et smagsneutralt fortykningsmiddel eller stabilisator.
Egenskaber:
- Smagsneutralt binde- og fortykningsmiddel
- Kan anvendes til at jævne modermælkserstatning eller modermælk
- Kan benyttes til at gøre en dej blødere og mere elastisk
Dosering og anvendelse:
Til ca. 200 ml modermælkserstatning anvendes 1 g (½ teskefuld) johannesbrødkernemel:
- Afmål den mængde vand, der skal bruges til modermælkserstatningen, og varm det i en gryde.
- Tag gryden fra varmen, når vandet koger.
- Opløs johannesbrød-kernemelet i lidt koldt vand.
- Pisk opløsningen i det spilkogende vand og afkøl til ca. 40˚C.
- Pisk modermælkserstatningen ud i jævningen.
- Stil blandingen i køleskabet i flasker med låg.
Indhold:
100 g
Johannesbrødkernemel (Ceratonia siliqua)
Produktets ingrediensliste, næringsindhold og emballage kan blive ændret over tid. Vi opdaterer løbende hjemmesiden, men tjek altid emballagen på det købte produkt.