Mandelmel
Mandelmel er meget anvendeligt. Det benyttes både i bagning og anden madlavning.
Mandelmel har et højt indhold af fibre, mineraler, gode fedtsyrer og proteiner. Det er derfor muligt at opnå mange sundhedsfremmende fordele ved anvendelse af mandelmel i dit bagværk.
Bliv klogere på mandelmel
Hvad er mandelmel?
Det er i dag blevet populært at anvende alternativer til det klassiske hvedemel. Det kan blandt andet skyldes sundhed, glutenallergi eller den simple lyst til at prøve noget nyt, lækkert, men anderledes.
Mange er blevet flittigere anvendere af mandelmel, da det både er sundere end hvedemel, og kan bidrage med en mere karakteristisk velsmagende del. Mandelmel kommer sig blot af resultatet af knuste, afskallede mandler – mere kræver det ikke at skabe et anvendeligt og alsidigt fødevareprodukt.
Fedreduceret mandelmel
Mandler har et højt indhold af fedtsyrer. Vi kan heldigvis glæde os over, at det omfatter umættede fedtsyrer, som er yderst nødvendige for kroppen at få! Det kan dog stadig for nogen være et ønske at få en mere fedtreduceret mandelmel – det har vi hos Med24.dk også taget højde for.
Du kan blandt andet finde denne fedtreducerede mandelmel, hvor kalorieindholdet er reduceret med mere end 50%. Fedtreduceringen sker ved at mandlerne bliver koldpresset. Det giver også et mere fint og tørt mandelmel til bagning.
Fordele ved mandelmel
Der findes masser af fordele ved valget af mandelmel!
- Det er glutenfrit
- Kan erstatte hvedemel
- Kan anvendes i bagning
- Kan anvendes i madlavning
- Har et højt indhold af proteiner
- Indeholder kostfibre
- Indeholder vigtige vitaminer og mineraler
- Har et højt indhold af umættede fedtsyrer
Dets indhold af essentielle og nødvendige næringsstoffer bidrager blandt andet til hjerte, fordøjelse, muskler og kolesteroltallet. Mandelmel indeholder alt det bedste fra mandlerne og naturens side.
Lav dit eget mandelmel
Ønsker du at kaste dig ud i en lækker hjemmelavet mandelmel? Så har vi lavet en mandelmel opskrift, der hurtigt og nemt kan give dig dit sundere alternativ til hvedemel. Du kan finde opskriften på hjemmelavet mandelmel her!
Med dit mandelmel kan du hurtigt lave bagværk med både flere proteiner og en karakteristisk smag, der kan være betagende i flere former for bagværk. Du kan blandt andet lave:
- Muffins eller kage med mandelmel
- Lagkagebunde med mandelmel
- Småkager med mandelmel
- Boller med mandelmel
- Franskbrød med mandelmel
Det er i bagværk næsten kun fantasien, der sætter grænser. Man siger dog som hovedregel, at mandelmel kan anvendes de steder, hvor mel bruges. Dog skal du være opmærksom på, at mandelmel opfører sig anderledes. Blandt andet hæver det ikke grundet det manglende gluten.
Ønsker man at bage et franskbrød, kan man derpå prøve at erstatte blot 20% af hvedemelet med mandler - såfremt man ikke er allergiker. På denne vis får du stadig mange af de sundhedsmæssige fordele, den gode smag og en velkendt konsistens af dit brød. Derudover bør du huske godt med væske, da mandelmelens indhold af fibre, gør væskeoptageligheden høj.
Opskrift med mandelmel
Der findes et hav af spændende (og ikke mindst lækre) opskrifter med mandelmel. Vi har samlet 3 af vores kostvejleders super gode opskrifter med mandelmel nedenfor:
1) Hjemmelavet marcipan uden tilsat sukker
2) Sunde grønne boller med broccoli
3) Brownie uden tilsat sukker
Køb mandelmel hos Med24.dk
Er du klar på at springe ud i et af de bedste alternativer til hvedemel samt en utrolig lækker smagsoplevelse, der kan bringe nyt liv i dit bagværk?
Så kan du finde billigt mandelmel fra flere velkendte økologiske mærker som Funksjonell Mat, Biogan og Urtekram hos Med24.dk. Vi tilbyder hertil mulighed for hurtig levering og opnå fri fragt.