Valnøddeolie
Om valnøddeolie
Der findes et hav af forskellige frø-, nødde- og planteolier. En af de mere specielle eller næsten ukendte olier er valnøddeolien. Denne udvindes af ristede valnødder, hvoraf forarbejdningen giver olien en lidt kraftigere og karismatisk smag, således den fulde aroma er videreført fra nødden til olien.
Valnøddeolie bruges primært til kolde dressinger og lignende, hvor dens fine smag af nødden kommer til sin ret. Valnøddeolien egner sig blandt andet ikke til stegning, for her risikerer du at ødelægge smagsstofferne og det gode næringsindhold. Clearspring Walnut Oil er hertil en økologisk og koldpresset valnøddeolie, hvori alle de gavnlige egenskaber i nødden er bevaret.
Næring til hjernen
Længe før man havde forsket i valnødden, var man af den tro, at valnødder var gode for hjernen – muligvis af den grund, at valnødder ligner en miniatureudgave af hjernen. Man ved dog nu, at valnødder faktisk bidrager godt til hjernen grundet deres indhold af essentielle fedtsyrer.
Valnøddeolie indeholder bl.a.:
- Omega-3 samt 9
- Selen
- Magnesium
- Jern
- Fosfor
- Zink
- B-vitamin
- E-vitamin
Fedtsyrerindholdet er følgende:
Mættede fedtsyrer: 9%
Enkeltumættede fedtsyrer: 23%
Flerumættede fedtsyrer: 63%
Valnøddeolie anvendelse
Valnøddeolie kan tilføre en helt speciel og behagelig nøddesmag til:
- Salat
- Dressing
- Kage
- Creme
- Saucer
- Fisk
- Kød (særligt bøffer og kylling)
- Pastaretter
Valnøddeolie er hyppigst anvendt i bagværk eller salater, hvor den rå valnød ofte også bærer sit lækre og famøse særpræg.
Opbevaring
Valnøddeolien opbevares tørt, uden sollys og gerne en smule køligt i et køkkenskab eller lignende. Undgå køleskabet da det kan gøre olien tyk, grumset og sløret. Valnøddeolien vil blive harsk og udvikle bismage med tiden.