Hjertestarter Skab til Hjertestarter Hjertestarter - Tilbehør

Hjertestarter - Redder liv!

Med en hjertestarter kan du være med til at redde menneskeliv. En hjertestarter i nærheden giver således væsentligt bedre muligheder for at genoplive en person som er faldet om - særligt hvor førstehjælperen er en uøvet person.

Læs mere om AED hjertestarter

20 Produkt(er)

Hjertestartere med kvalitet og brugervenlighed

På en arbejdsplads, i sportshallen, etc. vil det ofte være uøvede personer som skal anvende hjertestarteren, og det er derfor vigtigt, at Hjertestarteren er så burgervenlig, som overhovedet muligt. Netop derfor har vi valgt at føre Zoll AED Plus Hjertestarter. Zoll AED plus Hjertestarter er ganske enkelt super brugervenlig og den er den eneste på markedet, som kan give brugeren feedback på den hjertemassage, som man SKAL give i genoplivningsprocessen.

7 års dansk garanti

Der er 7 års dansk garanti og hos os kan du altid få et godt tilbud på Zoll Hjertestarter. Ring gerne eller send en mail til vores kundeservice, for at høre nærmere om Zoll Hjertestarter. Det er muligt at betale pr. EAN/faktura, hvis dette ønskes.

KAMPAGNEPRISER LIGE NU

Vi giver prisgaranti - læs mere her!

NB! Alle priser er inklusiv moms.


Hvad er en hjertestarter?

En hjertestarter er et apparat, som leverer et elektrisk stød til hjertet gennem brystet. AED hjertestarteren bruges i livstruende tilstande, hvor hjertets rytme forstyres - fx ved hjertestop eller hjerteflimmer. Hjertestarteren kan sammen med hjerte-lunge massage normaliserer hjertet og dermed redde liv.


Hvornår bruger man en hjertestarter?

Brug af hjertestarter er 3. led i overlevelseskæden. Det første led er at genkende, at en person er i en nødsituation og slå hurtig alarm. Andet led er at begynde hjertemassage. Alle som ikke er ved bevidsthed og ikke reagerer skal modtage førstehjælp hurtigst muligt. Sammen med hjerte-lunge massagen kan en hjertestarter bruges til at normalisere hjertet.

Ring 1-1-2 med det samme du mistænker, at en person er i livsfare.


Hvordan virker en hjertestarter?

En hjertestarter virker ved at sende elektrisk stød gennem brystkassen ind til hjertet. Formålet er at give hjertet stød, så dets rytme kan normaliseres igen efter fx. hjerteflimren.

En AED hjertestarter, som du kan finde på offentlige steder og hos private virksomheder og organisationer, fungerer ved, at man placerer selvklæbende elektroder som anvist på brystkassen. Herefter kan man give patienten stød ved at trykke på en knap på hjertestarteren. AED hjertestarteren analyserer selv patientens hjerterytme og giver kun stød hvis nødvendigt. Den er derfor helt sikker at anvende af alle.


Hvordan bruger man en hjertestarter?

Alle kan bruge en AED hjertestarter. Hjertestartere kan ikke fejlbetjenes og apparatet analyserer selv, hvornår det er sikkert at give stød til den tilskadekomne. Moderne hjertestartere er yderst intelligente og guider dig igennem, hvad du skal gøre for at håndtere situationen.


Genoplivning med hjertestarter

Ser du en person, som ikke reagerer eller ikke virker til at være ved bevidsthed, skal du begynde livreddende førstehjælp. Her er 8 skridt, som du skal gå igennem i en nødsituation.


1. Tjek for bevidsthed

Hvis du ser en person, som virker til at være i en nødsituation, skal du kontrollere, at personen har problemer og ikke bare sover. Undersøg personens bevidsthed og forsøg at vække ham eller hende. Du kan gøre dette ved at tale højt eller råbe til personen. Du kan også tage fat i personens skuldre og ryste forsigtigt.

Du må aldrig ryste et barn eller spædbarn, da dette kan medføre alvorlige skader. Reagerer personen ikke, er han eller hun bevidstløs. Råb om hjælp og placer personen på ryggen.

Kontroller følgende:

  • Luftveje: Kontroller at luftveje er åbne og ikke blokeres af tungen eller andet.
  • Vejrtrækning: Lyt efter vejrtrækning og tjek om brystet bevæger sig?
  • Blodomløb: Mærk efter en puls. Symptomer på problemer med blodomløbet er farveskift, sved og lav bevidsthed

2. Ring 1-1-2

Så snart du vurderer, at det er en nødsituation, skal du ringe til alarmcentralen på 1-1-2. Du skal oplyse “hvor, hvad og hvem” i den rækkefølge. På denne måde sikrer du, at ambulancen ved, hvor du befinder dig, hvis forbindelsen skulle forsvinde.

Du kan bede alarmcentralen om at oplyse den nærmeste AED hjertestarter. Hvis muligt skal du bede en anden person om hurtigst muligt at finde den.


3. Begynd hjertemassage og kunstigt åndedræt

Sørg for at den tilskadekomne ligger fladt på ryggen på et fast underlag.

  1. Placer din ene hånd midt på brystkassen og placer din anden hånd ovenpå. Flet fingrene.
  2. Stræk armene.
  3. Giv hjertemassage - tryk 30 gange. Brystbenet skal trykkes 5-6 cm ned hver gang. Slip trykket helt hver gang uden at du mister kontakten mellem dine hænder og brystkassen. Tempoet skal være svare til 100-120 tryk i minuttet.
  4. Giv kunstigt åndedræt. Luk for næsen, løft kæben op og pust luft ind i munden til brystkassen hæver sig. Gentag to gange.
  5. Forsæt dette indtil hjertestarteren er klar.
  6. Er I to til stede, skal den anden fortsætte med hjertelungeredningen, mens hjertestarteren tændes og elektroderne sættes fast på brystet.

4. Klargør den tilskadekomne

Før du kan bruge en hjertestarter, skal den tilskadekomne gøres klar. I kassen med hjertestarteren finder du bl.a. en klud, saks og barberhøvl.

  • Har personen tøj på, skal du bruge saksen til en klippe trøjen af, så brystet er frit.
  • Er personen våd på brystet, skal dette tørres af, da vand er ledende og kan skabe skade.
  • Hvis personen er behåret på bryster, skal dette barberes af, så elektroderne kan sidde fast på huden.

Du skal også se efter tegn på fx. pacemaker, som du oftest kan se gennem brystet. Er den tilskadekomne en kvinde, skal du fjerne BH’en, da eventuelle metalbøjler i BH’en kan lede strøm.


5. Tænd hjertestarteren og påfør elektroder

Tænd hjertestarteren og adlyd dens instruktioner til, hvordan du håndterer situationen.

Elektroderne hos en AED hjertestarter består enten af en eller to selvklæbende elektroder, som kan sættes fast på huden. Følg anvisningerne til placering af elektroderne. Den ene elektrode skal placeres på brystet under højre kraveben. Den anden elektrode skal placeres på venstre side af kroppen under brysthøjde.

  • Sikre at der ikke er tøj eller andet materiale mellem elektroderne og huden.
  • Er elektroderne ikke påført rigtigt, vil hjertestarteren fortælle, at du skal tjekke elektroderne.
  • Har du fundet piercing, pacemaker eller lignende skal elektroderne placeres minimum 3 cm fra disse.

6. Lad hjertestarteren analyserer hjerterytmen

Så snart elektroderne er påsat, begynder hjertestarteren at analysere den tilskadekomnes hjerterytme. Ingen må røre den tilskadekomne, mens hjertestarteren analyserer. Alle bevægelser kan forstyrre analysen og give fejl.

Hjertestarteren fortæller nu, om der kan stødes eller om hjertemassage skal fortsættes.


7. Giv den tilskadekomne stød, hvis dette anbefales

Hvis hjertestarteren anbefaler stød, skal du bede alle om at flytte sig og fortæl at “der stødes”. Ingen må røre den tilskadekomne under stød, da man selv kan få stød.

Tryk på “stød-knappen” på hjertestarteren.

Der sendes nu et elektrisk stød igennem den tilskadekomnes krop og hjerte. Der stødes kun én gang  ad gangen.


8. Fortsæt hjertemassage og kunstigt åndedræt

Efter den tilskadekomne har modtaget stød, skal du fortsætte hjertemassage og kunstigt åndedræt. Du skal gøre dette i 2 minutter, hvor du hele tiden giver 30 tryk hjertemassage efterfulgt af 2 kunstige åndedræt.

Lad hjertestarteren analyserer igen og giv stød hvis det anbefales.

Fortsæt hjertemassagen og brug af hjertestarter indtil ambulance og redningspersonale er fremme og kan tage over. Stop hvis den tilskadekomne selv kan trække vejret igen.


Find nærmeste hjertestarter

Når nødsituationen opstår, er det vigtigt, at du får slået alarm og ringet 1-1-2 hurtigst muligt. Alarmcentralen kan fortælle, hvor den nærmeste hjertestarter er placeret.

Er du interesseret i at se, hvor der er en hjertestarter i din by, har Trygfonden lavet en oversigt på deres hjemmeside. Her finder du nemt den nærmeste hjertestarters placering. Find kortet her.

Trygfonden har ligeledes lavet en app - find den her - hvor du nemt kan finde din egen placering og se nærmeste hjertestarter. App’en er især god, hvis du befinder dig på et nyt sted og gerne vil orientere dig om placeringen af en hjertestarter.


Hjertestarter til private

75% af alle hjertestop sker i private hjem. Kun 8% overlever!

Lang de fleste hjertestartere er placeret centralt i byerne - du finder dem ofte ved supermarkeder, sportshaller og andre centrale forsamlingssteder. Dette betyder desværre, at der kan være lang til nærmeste hjertestarter, hvis man bor på en villavej uden for centrum.

Det kan derfor være en god idé, at fællesskaber som bolig- og grundejerforeninger og private institutioner går sammen om at investere i en hjerterstarter, som kan redde liv. Se mere om køb af hjertestarter nedenfor.


Opsætning af hjertestarter

Når du skal montere en hjertestarter, er der flere hensyn, du skal være opmærksom på. Hjertestarteren skal altid placeres et sted, som er nemt at komme til og hvor hjertestarteren er synlig.

Skal hjertestarteren opsættes udenfor, så alle kan benytte den? I så fald skal du have et udendørs skab til hjertestarter, så hjertestarteren er optimalt beskyttet, sikret og disponibel 24 timer i døgnet.

Bliver hjertestarteren monteret indvendigt, fx på et kontor eller i en sportshal, skal placeringen være central, nem at komme til for alle og være til at huske.

Husk at registrere jeres hjertestarter, så alarmcentralen kan guide til den i tilfælde af en nødsituation.


Køb hjertestarter

Med24 forhandler de anerkendte mærker Zoll og Telefunken. Det er vigtigt, at du køber en hjertestarter, som opfylder jeres behov. Der er derfor nogle ting, som du skal være opmærksom på, når du skal købe en hjertestarter.

Stil bl.a. disse spørgsmål til jer selv

  • Hvad er jeres budget?
  • Skal den hænge ind- eller udvendigt?
  • Hvad koster den i gennemsnit pr. år?
  • Kan den tale flere sprog?
  • Kræver den ekstra serviceaftale?

Du er altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, som kan være behjælpelig med at besvare jeres spørgsmål.


Hvad koster en hjertestarter?

Hjertestartere kan variere meget i pris afhængig af modellens egenskaber. Leder du efter en hjertestarter til private eller til arbejdspladsen kan du kigge på mærker som Zoll , der har modeller og priser, der matcher de fleste budget og behov.

Virksomheder kan ydermere søge tilskud til køb af hjertestarter via Trygfonden. Her er der en række krav, som skal opfyldes. Du kan læse mere her.


Trygfonden hjertestarter registrering

Har du købt en hjertestarter, kan du registrerer den hos Trygfonden. Når du tilmelder hjertestarteren, bliver den synlig på Trygfondens oversigt og kan dermed findes af både almindelige borgere samt alarmcentralen, når der bliver ringet 1-1-2. Dermed kan alarmcentralen guide til dens placering og dermed øge chancen for overlevelse.

Du kan registerer hjertestarteren hos Trygfonden her.

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

30 dages fortrydelse

30 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.