Børneplaster Englehud Fikseringstape Ligtorneplaster Plaster med kompres Plaster mod forkølelsessår Plaster til hård hud Plaster til øjet Plasterfjerner Skeleplaster Specialplaster Sprayplaster Sårplaster Vabelplaster

Plaster

Forbered dig på små uforudsete skader, hvor du har behov for et plaster. Herunder finder du både almindelige plastre, vabelplaster eller plaster til forkølelsessår. Læs mere om vores plastre her

277 Produkt(er)

Hav altid et plaster i hjemmet

Mange har et lille førstehjælpskit i deres hjem, hvis der sker små uforudsete skader. Her er det godt at have plastre ved hånden, så du hurtigt kan stoppe en eventuel blødning, eller forhindre skidt og bakterier komme ind i et sår. 

Der er mange situationer, hvor du kan have brug for et plaster f.eks., hvis du skærer dig på din barberskraber, får en hudafskrabning eller på anden vis får en rift, hvor du har brug for at beskytte huden eller stoppe en blødning. 


De forskellige slags plastre

Der findes mange forskellige slags plastre alt efter, hvad du skal bruge dem til. Herunder giver vi et nemt overblik over nogle af de forskellige kategorier. 

Børneplaster

Vi er alle kommet til skade som børn på den ene eller anden måde, og vi kender vist alle de kedelige plastre, som bare har en helt nude og beige farve. Men at få et plaster på som barn kan næsten virke helt som et mirakelmiddel, og for at gøre den trælse oplevelse lidt bedre, findes der børneplaster med sjove motiver, som kan vække lidt glæde, når børn kommer til skade og slår sig. 

Vabelplaster

Har du fået en vabel, fordi dine sko klemmer, eller skaber gnidninger i huden, kan et vabelplaster være en stor hjælp. Vabler opstår nemlig ved friktioner og gnidninger på huden, hvorefter der dannes en væskefyldt blære. Hvis gnidningerne ikke stopper, kan det gøre, at der slides hul på blæren, eller at huden slibes helt af. Dette kan både være smertefuldt og generende i flere dage indtil det er helet, og der er kommet ny hud.  

Ved brug af et vabelplaster kan du både forebygge en eventuel vabel, og forhindre at der går hul eller behandle en allerede opstået vabel.  

Er skaden allerede sket, og du har fået en vabel, kan du beskytte huden ved at benytte et vabelplaster. Mange kalder et vabelplaster for et ekstra lag hud, for det er lidt sådan det føles. Plastret lukker tæt om vablen, forhindrer skidt og bakterier i at trænge ind og mindsker risikoen for infektion, hvilket fremmer helingsprocessen. Plastret kan også virke smertelindrende på den måde, at det gør det mere behageligt at have sko eller tøj ovenpå, da du får beskyttet vablen. 

Forkølelsessår plaster

Hvis du én gang er blevet smittet med forkølelsessår, vil virussen være i din krop resten af dit liv. Men det er langt fra hele tiden, at du rent faktisk vil have et forkølelsessår.  

Forkølelsessår (herpes type 1) er væskefyldte blærer, som oftest kommer på læberne eller rundt om munden. Når et forkølelsessår er på vej, vil du ofte opleve en kløende eller prikkende fornemmelse det sted, hvor forkølelsessåret opstår. Herefter dannes små blærer, som kan briste og væske.  

Der vil typisk gå op til to uger, før et forkølelsessår er væk, hvis du ikke behandler det – men du kan både behandle og kontrollere processen med et forkølelsessår plaster

Ligtorneplaster

Et forkølelsessår plaster kan fremskynde helingsprocessen, og hjælpe til at dit forkølelsessår ikke når at blive så stort, som det måske ville blive uden behandling  

Ligtorne er et mindre område med hård hud. Huden omkring en ligtorn er typisk irriteret eller betændt, og både huden på og omkring ligtornen er ofte ømt.  

En ligtorn opstår ved friktion eller tryk, og ses oftest på fødderne, men kan også komme på hænder og knæ. Ligtorne bliver dannet i forbindelse med, at din krop forsøger at beskytte sig selv mod disse friktioner eller tryk. 

Til at behandle en ligtorn kan du bruge ligtorneplaster, som giver aflastning for trykket eller friktionen. Men det kan tage noget tid, før din ligtorn er væk. Normalt tager det 2-4 uger, før ligtornen er væk. Dog vil den blive ved med at vende tilbage, hvis du ikke undgår årsagen til, at ligtornen er opstået. 

Spray plaster

Et spray plaster er ideel at bruge de steder, hvor det kan være svært at bruge et almindeligt plaster. Det lægger sig som en film på huden, og beskytter mod vand og bakterier, uden at forhindre huden i at ånde. Et spray plaster vil fremme helingsprocessen, og kan bruges til små, tørre og rene sår.  

Du kan have et spray plaster på i alt lige fra 12-72 timer alt efter hudens tilstand. 

Plasterfjerner

Har du haft plaster på, kan du ofte have rester til at sidde på huden. Nogle plastre er endda så godt klæbende, at de kan være svære at få af igen. Her kan du bruge en plasterfjerner til at fjerne plastre og overskydende klister fra huden. Dette er både en nem og effektiv måde at fjerne plastre og klæbende bandage på.

Pil til toppen

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

30 dages fortrydelse

30 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.