Panodil

Smerte er kroppens måde at fortælle dig, at der er noget galt, og er derfor et nyttigt advarselstegn. I det følgende kan du blive klogere på, hvorfor Panodil er gode at have ved hånden, når smerter rammer. Her hos Med24 finder du en fuld serie af Panodil-produkter, der behandler milde former for smerter og feber.

Læs mere
Hvad er Panodil? | Hvordan virker Panodil? | Panodil Junior til børn | Graviditet og amning

7 Produkt(er)

De fleste kender Panodil som et let, smertelindrende middel og har oftest et par stykker liggende i skabet, i bilen eller på arbejdet. Men er du alligevel i tvivl om, hvad serien af det smertestillende middel har af fordele, og hvornår du skal bruge hvad, så læs med her.


Hvad er Panodil?

Panodil er et håndkøbslægemiddel, hvilket betyder, at du kan købe det i håndkøb i små pakninger uden recept. Der er dog visse Panodil-produkter, som er receptpligtige, og som derfor skal købes på apoteket. Det aktive lægemiddelstof i Panodil er paracetamol. Det virker svagt smertelindrende og febernedsættende. Du kan anvende Panodil til at lindre smerter som hovedpine, menstruationssmerter, muskel- og ledsmerter samt til at nedsætte feber.


Hvordan virker Panodil?

Hvis muskler, led eller andet væv beskadiges, frigøres der i vævet nogle stoffer, som fremkalder smerte og eventuelt hævelse. Det er de stoffer, som Panodil går ind og hæmmer. På den måde kommer der færre smerteimpulser fra hjernen. Foruden en smertelindrende virkning har Panodil også en febernedsættende virkning samt en antiinflammatorisk effekt. Virkningen af Panodil varer ca. 4-6 timer og derfor må det indtages flere gange i døgnet.

Læs altid indlægssedlen før brug og få mere information om bivirkninger, doseringer og andre forholdsregler.


En serie af smertestillende midler

Der findes et hav af receptfrie, smertestillende produkter, og det kan være svært at gennemskue, hvilket der er bedst til dig og din krop. Smertestillende lægemidler med indhold af paracetamol, som f.eks. Panodil, anbefales som førstevalg, fordi de har færrest bivirkninger sammenlignet med andre typer smertestillende medicin. Faktisk opleves der kun sjældent bivirkninger ved brug af paracetamol. Hvis du er i tvivl, er en god regel at gå efter det smertestillende præparat, der har virket godt for dig tidligere. Så valget er på den måde også er afhængig af tidligere erfaringer med præparatet – både alene og sammen med andre medikamenter. Derudover kan valget også afgøres af, hvordan du ønsker at indtage produktet. Panodil findes i en hel serie af smertestillende midler med forskellige doseringsformer, hvoraf du kan vælge fra et bredt udvalg her hos Med24. Panodil findes både som almindelige tabletter, som brusetabletter og som pulver, du opløser i kogende vand og drikker varmt.  

Fordelen ved håndkøbslægemidler er blandt andet, at de kommer i små pakker, som er nemme at medbringe og opbevare i tasken, i bilen, på rejsen eller på arbejdet – og det er netop det, der kendetegner brugen af Panodil. De forskellige Panodil-produkter egner sig godt, til når en mindre smerte eller feber skal nedkæmpes nu og her. Foruden Panodil findes der mange andre mærker, der virker smertelindrende og febernedsættende – her får du overblikket over alle mærker.  


Panodil Junior til børn

Smerter og feber hos børn kan du behandle med smertestillende medicin som Panodil Junior. Det kræver blot, at du ved, hvad årsagen til smerterne er eller, at du har været i konsultation med en læge.

Paracetamol, som er det aktive stof i Panodil Junior, anbefales til børn, men altid i samråd med en læge hvis barnet er under 2 år. Smertelindrende og febernedsættende medicin gives oftest til børn gennem munden, hvis det er muligt. Er der tale om mindre børn, kan det være en god idé at overveje mikstur, som er et flydende middel med smag af eksempelvis jordbær. Brusetabletterne kan være en fordel til de lidt større børn, der endnu ikke har lært at sluge en tablet. Stikpillerne er et alternativ, når barnet ikke er i stand til at synke medicinen selv. Til børn findes der altså forskellige produkttyper, som tilmed er inddelt efter barnets vægt, så du er sikker på at købe det rette Panodil-produkt til dit barn.


Panodil ved graviditet og amning

Under graviditet er det som udgangspunkt en god idé at begrænse forbruget af medicin så vidt muligt. Men hvis du har behov for mild smertelindring, så er Panodil og paracetamol et klart førstevalg, fordi der ikke er konstateret alvorlige bivirkninger ved brug af stoffet under graviditet. Det samme gælder ved amning. Du kan til enhver tid anvende Panodil, når du har behov for det, men naturligvis i et begrænset omfang da indholdet af paracetamol i modermælken er så lavt, at barnet ikke tager skade. I kategorien Mor & Barn finder du blandt meget andet alt det, du skal bruge, når det gælder kosttilskud og vitaminer til både kommende mor og barn. 


Køb Panodil hos Med24

Når du har fået den information, du har brug for, og de produkter, du søger, kan du til enhver tid med ro i maven bestille det hjem. Vi søger for at din bestilling bliver pakket, sendt og leveret så hurtigt som muligt, så snart ordren er gået igennem. Husk, at du altid kan opnå fri fragt . Skulle du befinde dig i udlandet, sender vi også til næsten alle europæiske lande. Det er vigtigt for os, at din oplevelse er tryg og sikker, når du handler hos os. Derfor er vi godkendt af lægemiddelstyrelsen og sælger kun produkter, der er godkendt til salg i Danmark. 

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

30 dages fortrydelse

30 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.