Sukrin
Har du planer om at skære ned på dit sukkerforbrug, eller ønsker du at undgå kunstige sødemidler? Så findes der en løsning, der næsten virker for god til at være sand! Sukrin er nemlig både velsmagende og sød, naturlig og helt kaloriefri.
Hvad er sukrin? | Næringsindhold | Anvendelse af sukrin | Hvilken sukrin bør jeg vælge?
Sukrin - et kalorielet alternativ til sukker
Om end vi har dejlige former, er tynd eller ung som gammel, kan vi alle have en sød tand. Desværre både spiser og drikker mange danskere for meget sukker, og det øger risikoen for overvægt og en lang række livsstilssygdomme. Selvom sukker smager godt, mætter det dårligt og har lettere ved at sætte sig direkte på kroppens fedtdepoter.
Vælger du i stedet et alternativ som sukrin, kan du undgå alle sukkerets ulemper samtidig med, at den søde tand forplejes.
Hvad er sukrin?
Sukrin er et naturligt alternativ til almindelig sukker. Det både ligner, smager og knaser som rigtig sukker, og så kan det endog anvendes de steder du normalt ville anvende almindelig sukker. Sukrin tåler blandt andet opvarmning og kan derfor anvendes til at bage med.
Sukrin er et sødestof, der er baseret på erythitol, som er en sukkeralkohol. Erythinol adskiller sig fra andre sukkeralkoholer ved, at det ikke giver en stigning i blodsukkeret - det betegnes dog som et kulhydrat. Modsat andre kulhydrater indeholder sukrin dog ingen kalorier, der kan omsættes til kroppens energiomsætning. Sukrin bliver derimod udskilt gennem urinen.
Fordele ved sukrin
Der er flere åbenlyse grunde til at erstatte sukker. Ved valg af sukrin sparer man både på de tunge kalorier og tandlægeregningen kunne også blive lidt ”lettere”, da indtagelse af fødevarer, der indeholder erythritol (Sukrin), bidrager til at vedligeholde mineraliseringen af tænderne.
Fordele ved at anvende sukrin:
- Absolut ingen kalorier
- Tandvenlig
- Velegnet til LCHF kost eller kulhydratfattig kost
- Medfører ikke blodsukkerstigning
- Smager og ser ud som sukker
- Af naturlig oprindelse
Når du skifter sukker ud med sukrin, kan du dagligt spare mange kalorier. Er du overvægtig og ønsker at komme ned i vægt, kan du med fordel anvende sukrin fremfor sukker.
Sukrin indeholder 0 kalorier
Sukrin næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 0 kJ/0 kcal
Fedt: 0 g
-heraf mættet: 0 g
Kulhydrat: 100 g
-heraf sukkerarter: 0 g
-heraf polyoler: 100 g*
Kostfiber: 0 g
Protein: 0 g
Salt: 0 g
*kulhydrater som ikke metaboliseres i kroppen.
Anvendelse
Sukrin sødemiddel kan anvendes til bordbrug - brug det fx på havregryn eller i madlavning. Sukrin melis som let opløses i vand kan derimod anvendes til glasur eller ud over din frugt. Med sukrin gold kan du erstatte brun farin, og bruge det i Irish Coffee eller til fx brændte mandler.
Bagning med sukrin
Du kan i stedet for sukker i bagning, som nævnt, anvende sukrin, da det kan tåle opvarmningen. Du kan næsten anvende sukrin 1-1 i forhold til sukker (smag til undervejs). Du skal dog være opmærksom på at max 15-20 % eller 1/5 af dejen må komme fra sukrin. Har du en dej på 1 kg og tilsætter 100 g sukrin, så er det ok, da det kun er 10 %.
Vær opmærksom på at en gærdej med sukrin vil skulle hæve længere og ikke hæve så meget, som hvis der var tilsat sukker. Dejen vil dog hæve op i ovnen og resultatet bliver ligeså godt. Du kan med fordel tilsætte en spsk sukker eller honning for at give næring til gæren, så vil den hæve bedre.
Der findes mangle lækre sukrin opskrifter. Mange bager især kager med sukrin. Vi har samlet 3 helt fantastiske opskrifter med sukrin her. Udover sukrin sødemidlet, som ligner det almindelige sukker, og dens økologisk variant, findes der 3 andre former for sukrin:
Sukrin gold
Sukrin gold er et 100% naturligt alternativt til brun sukker. Det kommer med en rig og fyldig smag, der samtidig er dejlig kaloriefattig. Med sukrin gold får du hele 25 gange færre kalorier, som hvis du havde benyttet dig af almindeligt brunt sukker.
Sukrin melis
Sukrin melis er et naturlig og kaloriefrit alternativ til flormelis og kunstigt sødemiddel. Du kan blandt andet drysse det udover pandekagerne. Sukrin melis kommer i pulverform og opløses derfor også let som almindelig flormelis.
Sukrin+
Sukrin+ med Stevia er et 100 % naturligt sødemiddel med den bonus, at sukrin stevia er dobbelt så sødt som sukker. Det kombinerer sukkerkonsistensen, du kender fra stevia sukkerplanten.
Steviaplanten er en plante med en lidt bitter smag, der med klæbrige blade, er op til 15 gange sødere end almindeligt sukker. Ved at kombinere stevia med sukrin fjernes lidt af den bitre smag.
Køb sukrin hos Med24.dk
Hos Med24.dk er vi sukrin forhandler. Ikke nok med det finder du de spændende, lækre og sunde udgaver af sukrin hos os til særligt gode priser hvis ikke tilbud!
Vi synes klart, at du bør prøve at kaste dig ud i et af de lækre alternativer. Vi er hos Med24.dk i hvert fald helt vilde med sukrin!