Bæredygtige forsendelser hos Med24

Omtanke for miljøet og bæredygtighed er en vigtig mærkesag hos os. Det gælder også vores pakkeri og dermed de leverancer du modtager. Allerede i dag er alle vores forsendelskasser således FSC certificerede og bag vores emballage, pakkefyld, mm gemmer der sig i det hele taget en række miljø-certifikater og miljøvenlige valg. 

Minimal "luft" i vores forsendelser

Vi har siden august 2018 arbejdet på en helt ny og innovativ emballage, som skal sikre, at vores forsendelser kommer til at fylde væsentligt mindre og at vores brug af pakkefyld vil være minimalt. Kasserne er i efteråret 2019 fuldt ud implementeret og betyder at vi har taget et stort skridt i en mere bæredygtighed retning.

Helt lavpraktisk kan vores nye forsendelseskasser justeres individuelt og tilpasses i størrelsen. Det lyder meget simpelt. Men konstruktionen har været kompleks at udvikle og vi har været gennem mange test for at nå i mål med en løsning der også fungerer i praksis.

Du vil derfor opleve, at din forsendelse kommer uden eller med minimalt brug af pakkefyld. Volumenreduktionen gør samtidig at vores pakker vil fylde relativt mindre under transporten (ca 20%) og vi dermed kan reducere vores CO2-aftryk her. 

Miljøvenlige forsendelseskasser

Forsendelseskasserne vi anvender i dag er allerede FSC certificeret pap. FSC er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir og er udmærket ved at have bred opbakning fra grønne organisationer som WWF, Greenpeace og Verdens Skove, sociale organisationer som BAT og fra virksomheder verden over. I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordenligt sikkerhedsudstyr samt løn.

Plast er skiftet ud med genbrugspapir

Papindpakning i kasserne

Vi har fjernet plast alle steder hvor det overhovedet er muligt. Både til beskyttelse af produkter og som fyld bruger har vi derfor skiftet fra at bruge de klassiske bobleplast og luftpuder til at anvende genbrugspapir og genbrugspap. 

Kombineret med muligheden for at tilpasse vores kasser vil du opleve at dine ordrer kommer frem uden fyld/luft i kasserne eller med et minimum af fyld i form af genbrugspap.

Når vi anvender plast er det med omtanke

Kun I helt særlige tilfælde hvor produktet eller tranportfirmaet kræver det, anvender vi plastmaterialer. Men også her er vi skiftet til mere miljøvenlige valg. De luftpuder vi i så fald anvender, er BIO-typen, hvilket vil sige at de er produceret i biologisk nedbrydeligt folie. Og de få gange vi er nød til at bruge bobleplast er bobleplasten skiftet ud til en type der er af 100% genbrugsmateriale og giftfri. Transportfirmaerne kræver også at visse produkter (typisk væsker) skal være i en pose. Her har vi valgt BIO poser hvor materialet består af mellem 87% og 95% biobaseret materiale.

Endeligt har vi skiftet vores tape til at lukke vores forsendelseskasser til PP-tape. PP-tape er langt mere miljøvenligt end den normale PVC-tape. PP-folien kan regenereres (genanvendes) og naturgummien er et naturligt klæbemiddel der stammer fra træerne. 

Hvad kan du selv gøre?

Tænk gerne over at samle din bestilling i én større ordre fremfor at bestille enkeltprodukter over flere gange. Det reducerer det samlede emballageforbrug og den samlede transport. Det giver et bedre miljømæssigt regnestykke. Det er også en af grundende til at vi ikke tilbyder gratis levering på de helt små ordrer, men har sat en grænse på 249 kr. 

Læs her hvad vi hos med24 gør for miljøet

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

30 dages fortrydelse

30 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.