Superfruit Cacao nibs Ø - 200 g
Lækre økologiske Cacao-nibs fra Superfruit
På kakaotræet vokser en frugt også kendt som kakaobælgen. Inde i frugten findes de bønner, som man producerer en række kakaoprodukter fra. Der er tre forskellige sorter af Cacao: Criollo, Forastero og Trinitario. Criolloer er specielt svære at dyrke, da de er sårbare for en del miljøtrusler og producerer få mængder bønner per træ. Smagen af criollo er beskrevet som delikat, men dog kompleks.
Superfruits Cacao-Nibs er fra Peru og stammer fra et andelsselskab, som arbejder for at bevare den vigtigste version af kakao - nemlig Criollo! Kakaobønnerne dyrkes økologisk og bearbejdes ved meget lav fermentering, hvorefter de tørres og ristes for det bedst mulige produkt.
Anvendelse
Cacao-nibs er en god rå snack, helt som de er. Du kan dog fordelagtigt bruge dem til bagning af kager og boller, eller tilsætte dem salater og snack-mix. Kun fantasien sætter grænser!
Prøv denne lækre opskrift på en klatkage med kakaokerner i stedet for chokolade:
Du skal bruge:
- 2 æg
- 3 dl Superfruit Kokospalmesukker
- 1,5 dl smeltet og afkølet smør
- 1 dl Superfruit Kakaokerner
- 1 dl hvedemel
- 4 spsk Superfruit RAW kakaopulver
- 2 spsk vaniljesukker
- Lidt salt
Pisk æg og sukker til en luftig masse. Bland med resten af ingredienser. Bages i en smurt rund form i 30 minutter ved 175 grader mit i ovnen.
Indhold: 200g
Energi |
2549 kJ / 607 kcal |
Fedt |
55 g |
- heraf mættede fedtsyrer |
34 g |
Kulhydrater |
4,4 g |
- heraf sukkerarter |
1 g |
Fibre |
21 g |
Protein |
13 g |
Salt |
0 g |
Knuste kakaobønner*
Er der angivet en * ved en ingrediens, er den 100% økologisk
Produktets ingrediensliste, næringsindhold og emballage kan blive ændret over tid. Vi opdaterer løbende hjemmesiden, men tjek altid emballagen på det købte produkt.