Aurion Svedjerugmel Ø - 1,2 kg
Aurion Økologisk Svedjerugmel - vinder af Politiken Økologisk Guld 2009
Svedjerug er en 2-årig kornart med oprindelse i Norden, som indeholder mere protein og flere kostfibre end almindelig rug og giver en dejlig aromatisk smag samt en god saftighed til brød. Arions Svedjerug dyrkes økologisk i Danmark og er efter høst malet til et fint fuldkornsmel, som du kan bruge til bagning. Indeholder gluten.
Opbevaring:
Tørt og ikke for varmt. Opbevares ikke sammen med stærkt lugtende varer.
Opskrift med Svedjerugmel.
Ingredienser
100 g surdej
650 g svedjerugmel
300 g speltmel
16 g salt
Denne opskrift giver 2 brød af ca. 800 g.
Svedjerugbrødet bliver bedst med surdej.
Første dag
Bland 2,5 dl vand (ca. 30º) med 150 g svedjerugmel og et glas surdej fra Aurion. Dette står og hviler til næste dag et lunt sted, ca. 12 timer.
Husk at tage ½ glas surdej fra den første dag og opbevar det i køleskabet til næste bagning.
Anden dag
Bland 6 dl vand (ca. 40º) med 300 g speltmel, 16 g salt og 500 g svedjerugmel. Dette blandes sammen med dejen fra dagen før. Dejen æltes godt sammen, indtil den er blød og smidig. Dejen kommes i to smurte rugbrødsforme med et rumindhold på 1,5 liter.
Brødene hæver ca. 2-3 timer ved stuetemperatur tildækket under et fugtigt klæde. Brødene skal hæve ca. 2 cm op. Bages i en forvarmet ovn ved 200º i ca. 85 minutter til en kernetemperatur på 98º. Du kan måle temperaturen i midten af brødet med et bagetermometer.
Rugbrødet smager dejligt med smør eller med pålæg.
Indhold: 1200 g
Energi |
1340 kJ / 320 kcal |
Fedt |
2,5 g |
- heraf mættede fedtsyrer |
0,3 g |
Kulhydrater |
55 g |
- heraf sukkerarter |
1,5 g |
Kostfibre |
16 g |
Protein |
11 g |
Salt |
0 g |
Svedjerugmel*
Er der angivet en * ved en ingrediens, er den 100% økologisk
Gluten
Produktets ingrediensliste, næringsindhold og emballage kan blive ændret over tid. Vi opdaterer løbende hjemmesiden, men tjek altid emballagen på det købte produkt.