Voksenbleer
Voksenbleer, også kaldet inkontinensbleer, bliver brugt ved moderat til svær inkontinens, når sugeevnen på inkontinensbind ikke er tilstrækkelig. Læs mere om voksenbleer her!
Hvornår skal du vælge voksenbleer vs. inkontinensbind?
Voksenbleer kan være nødvendigt, når bindet ikke er nok, da voksenbleer har en langt højere sugeevne. De kan derudover også være mere belejlige, hvis du er er sengeliggende/immobil.
Det er vigtigt at vælge inkontinensbind eller voksenbleer ud fra, hvilken sugeevne du har behov for. Det vil sige, hvor stor en mængde urin du udskiller imellem toiletbesøgene. Hygiejneprodukter lavet til inkontinens, kan opsuge og indkapsle urinen, som er en letflydende væske, så du nemmere kan holde dig tør.
Det kan dog være svært at navigere i de forskellige inkontinensprodukter, så herunder finder du en guide til, hvilke du skal bruge hvornår.
Let inkontinens – Anbefales inkontinensbind
For let inkontinens forstås der små lækager eller enkelte dråber, hvor du ikke har behov for den helt store beskyttelse. Så her er et bind til inkontinens ofte nok, da sugeevnen ikke behøver være så høj. Det er dog vigtigt, at det er bind lavet til inkontinens og ikke almindelige hygiejnebind, da disse ikke er lavet til letflydende væsker, og derfor ikke vil give samme beskyttelse og absorberingsevne.
Moderat inkontinens – Anbefales inkontinensbind og voksenbleer
For moderat inkontinens refereres der til en større urinlækage, hvor der er behov for en højere absorberingsevne. Her kan der være tale om en væskemængde på alt lige fra en deciliter til en fuld tømning af blæren. Så her kan det være forskelligt om du har behov for bind eller voksenbleer alt efter, hvor stor lækagen er.
Svær inkontinens – Anbefales voksenbleer
Hvis du slet ikke kan holde på vandet, og derfor har svær inkontinens, er det nødvendigt med en voksenble for at få den mest optimale beskyttelse. Voksenbleer er nemlig lavet til at kunne rumme en del væske, så du er sikret god beskyttelse. Det kan både være ubehageligt og generende med ufrivillig vandladning, men med de rette redskaber, behøver du ikke lade dig hæmme.
De forskellige typer af voksenbleer
Der findes atomisk formet bind til både mænd og kvinder, dog er voksenbleer unisex, og kan bruges af begge. Her kan du finde en nem oversigt, der viser, hvilke mærker som producerer de forskellige typer.
Åbne voksenbleer – Er overgangen mellem inkontinensbind og voksenbleer. Disse bør altid bruges sammen med fikseringstrusser, så de er holdt godt på plads. Åbne voksenbleer er meget fleksible og passer til de fleste kropsbygninger. Desuden er produkttypen let at sætte korrekt.
- Abena San
Buksebleer – Dette er en ble og buks i en, og kan bruges uden undertøj over. De er derfor gode til fysisk aktivitet, eller sengeliggende, hvis man er mobil nok, til selv at tage den på.
- Abena Abri-Flex bukseble
- Abena pants
- Tena pants
Tapebleer – Er gode til ikke fysisk aktive så som sengeliggende eller kørestolsbrugere. Disse er ikke velegnet til selv at tage på.
- Tena Slip
- Abena Abri-Form
- Abena Abri-Wing
Hvornår skal fikseringstrusser anvendes?
Fikseringstrusser kan anvendes, så du er sikret, at dit bind eller ble sidder korrekt, og er holdt godt på plads, for at give den mest optimale beskyttelse. Derfor kan det være en stor fordel at anvende fikseringstrusser, da de kan give en større følelse af tryghed.
Anbefaling af fikseringstrusser til mænd og kvinder er ofte:
- Når inkontinensbindet ikke har en klæbeside
- For ekstra beskyttelse
- Hvis almindelig tætsiddende undertøj ikke kan rumme størrelsen af bindet/bleen