3 lækre opskrifter hvor sukker er skiftet ud med sukrin
Lækre chokoladevafler
Ingredienser til 2 vafler.
1 moden banan
1 æg
1 spsk grahamsmel
2 spsk havregryn
lidt vaniljepulver
1-2 spsk kakaopulver
1 spsk Sukrin Gold
en lille sjat mælk
Kokosolie eller anden fedtstof til vaffeljernet (ellers hænger de fast)
Sådan gør du
Blend alle ingredienser til en ensartet masse og lad dejen hvile i ca 10 min.
Bag herefter vaflerne i ca 3 min. (husk at smøre dit vaffeljern med lidt olie)
Top dem med fx. frisk frugt, skyr, is, nødder, chokolade osv.
Morgenmadsmuffins
Ingredienser til 4 muffins.
Spis dem som en del af morgenmaden eller som et lækkert mellemmåltid.
2 æg
40 g havregryn
1 nip salt
1-2 tsk kanel
1 spsk Sukrin Gold
knivspids vaniljepulver
1 æble
1/2 tsk bagepulver
10 mandler
Sådan gør du
Blend havregryn og æg i en blender.
Riv æblet på et rivejern eller skær det i små stykker.
Bland æblet plus de resterende ingredienser sammen (undtaget mandler), og fordel massen i 4 muffinsforme.
Kom de hakkede mandler på toppen.
Bag i ovn i ca 15 min.
Drys evt med kanel/sukker eller kanel/sukrin inden servering
Hjemmelavet mysli uden tilsat sukker
En lækker mysli der tilfører både knas og smag til din morgenmad. Brug den som topping på din yoghurt, skyr eller på dine havregryn.
1 dl Mandler
1 dl Cashew nødder
1 dl Hasselnødder (rist og afskal dem inden de tilsættes)
1/2 dl Solsikkekerner
1/2 dl Græskarkerner
1/2 dl Hampefrø
1 dl Havregryn
1 tsk Vaniljepulver
1 tsk Kanel
3 spsk Sukrin gold
Sådan gør du
Start med at riste hasselnødder i ovn eller på pande, afskal dem i et klæde og hak dem groft. Sæt dem til side.
Hak nødder og kerner groft og hæld alle ingredienser på en bradepande beklædt med bagepapir.
Bag det hele i ovnen i ca 10-15 min ved 180 g. Hold øje og vend det ofte.
Bland de hakkede ristede hasselnødder i og kom det hele i et lufttæt glas når det er afkølet.
Det kan sagtens holde sig et godt stykke tid i det lufttætte glas 🙂
Tip. Efter myslien er afkølet kan der evt tilsættes rosiner, gojiberries, frysetørret hindbær, chokolade mm.