Kost

Kulhydrater - Læs om energikilden i mad

Lille billede, kulhydrater, Med24

Kulhydrater findes hovedsageligt i vegetabilske fødevarer, og det anbefales at 45-60% af vores daglige energi er fra kulhydrater. Der findes forskellige former for kulhydrater - nogle skal fylde mere i vores kost end andre. Bliv klogere på, de forskellige former for kulhydrater, der findes, samt i hvilke fødevarer du støder på kulhydrater. Ønsker du viden om mad uden kulhydrater, så finder du også det! Læs med og bliv klogere på kulhydrater:

Hvad er kombucha? Opskrift på den fermenterede te

et lille billede af en beholder med kombucha te og to glas ved siden af med den smagfulde drik, Med24.dk

Kender du til den fermenterede te, kombucha? Teen blev anset som kejserens livseliksir for mere end 2000 år siden i Asien, men hvorfor er kombucha blevet så populær de seneste år? Læs mere om, hvad kombucha er og find en opskrift på kombucha, så du selv kan komme i gang med at lave den skønne og smagfulde drik.

Alt om kalorier - så mange kalorier skal du have dagligt

kalorier i mad med24 lille billede

Uanset din vægt og dit aktivitetsniveau er kalorier livsvigtige. Kalorier er kroppens brændstof, som giver dig energi til at gøre alle de ting, du elsker. I det store tema om kalorier kan du blive klogere på, hvad kalorier er, hvor mange kalorier du bør spise om dagen samt hvor mange kalorier du forbrænder ved eksempelvis cykling, løb og andre motionsformer. 

Alt om raw food - ideer til lækre opskrifter

Lækker raw food smoothie i en skål med frugter omkring, Med24

Har du hørt om raw food, men er du ikke helt med på, hvad det lige går ud på? Der findes efterhånden et hav af forskellige måder at spise på, og vi forstår godt, at det kan være svært at skelne mellem dem. Har du lyst til at blive klogere på, hvad raw food er, og hvilke smagfulde raw food opskrifter der findes, så læs mere om det her.

Sådan vælger du den bedste plantedrik

plantedrikke med24

Udvalget af plantedrikke vokser – og det kan man ikke andet end at være begejstret for. Men som der kommer flere varianter til, bliver det for mange sværere at gennemskue, hvilke plantebaserede drikke, som egner sig bedst til bestemte formål. I denne store guide til plantedrikke, kan du læse mere om hvilke produkter, som egner sig godt til kaffe og hvilke, du med fordel kan bage med. Bliv meget klogere på varianter som soyadrik, kokosmælk, havredrik og meget mere! 

Guide til madolie: Sådan bruger du dine olier

madolie med24

Tænker du over, om kokosolie sundt eller ej? Måske vil du gerne vide, hvilken olie som er bedst til stegning? Det kan være en jungle at navigere i koldpresset og raffineret olie, hvad forskellen på solsikkeolie og rapsolie egentlig er og særligt hvilke olier, der egner sig til opvarmning. Heldigvis kan du blive klogere på, hvordan du bruger dine madolier rigtigt i vores store guide.  

Fermentering - lær at fermentere din mad

Du har måske set flotte glas med diverse grøntsager på sociale medier, hvor sundhedsguruer fortæller om alle fordelene ved at spise fermenteret mad. Det kan blive svært at blive klog på, og du kan derfor blive meget klogere på fermentering her.

Gærflager - Hvad er det, og hvordan kan jeg bruge det?

Gærflager og hjemmelavet vegansk ost til nachos

Hvis du ikke har hørt om gærflager før, kan det måske lyde som en underlig ting, men faktisk er gærflager en helt naturlig og simpel ingrediens, som er særligt populær og brugt i det veganske køkken. Læs meget mere om gærflager her og lær, hvordan du kan bruge de særlige flager som en unik smagsgiver i fx vegansk ost og lasagne!

Sødemiddel og sukkererstatning

Fremstrakt hånd med sukkerknalder og sødemiddel valg

Der findes mange forskellige alternativer til sukker i form af sødemidler, som du kan bruge i din madlavning, bagning og hverdag. Læs her mere om Sukrin, Stevia, Suvida og Easis og bliv klogere på, hvordan de forskellige former for sødemiddel kan hjælpe dig til at skære ned på dit indtag af både sukker, fedt og kalorier. Få desuden inspiration til opskrifter, hvor sukkeret er skiftet ud med fx Sukrin eller andre alternativer til sukker.

Sukker og forskellige sukkerarter

Sukker, kandis, sirup og brun farin - forskellige sukkerarter i skåle

Vil du gerne skære ned på dit forbrug af sukker, lære mere om sukker og kulhydrater eller bliv bedre til at forstå, hvordan sukker kan stå angivet på varedeklarationen? Så læs med her, hvor du kan se en oversigt over forskellige sukkerarter og typer af sukker, som du kan støde på i din hverdag.

Guide til gluten og glutenfri bagning

Artiklen er skrevet af Beate Mulvana Grandahl, der til daglig skriver for Hurtigmums.dk Bananpandekager i stak, chokoladekage og brownie uden mel og gluten og specialbrød med kikærtemel Gluten er normalt ikke skadeligt for helbredet. Men kan du ikke tåle gluten, kan det i værste fald være livsforkortende, hvis du spiser gluten. Dog er det vigtigt at sige med det samme, at hvis der ikke er en medicinsk grund til det, så er ikke sundt for dig udelukkende at spise glutenfrit! Lider du af problemer med mavetarmkanalen, kan du opleve en bedring, hvis du...

Detox - Startskuddet til sundere vaner

Grøn juice - detox kroppen og få nye, sunde vaner - læs hvordan her

Er det tid til en oprydning i dine vaner og en detox og fødevarer med for meget sukker og fedt?
Tag en hurtig detox på et par dage uden usunde fødevarer og oplev på egen krop hvad en udrensning kan gøre.

15 tips til veganere

Tips til veganere og lækker mad. Få gode råd her!

Som ny veganer kan du møde forskellige udfordringer omkring din nye livsstil, både i hverdagen og til større begivenheder. For at hjælpe nye veganere godt på vej og forberede eventuelle aspirerende veganere til livet som veganer, har vi samlet 15 tips og gode råd, der kan gøre det nemmere at undgå animalske produkter, spare tid, energi og penge og generelt at nyde de mange spændende retter og produkter, som en vegansk livsstil byder på. 

Hvad er forskellen på vegetarer og veganere?

Lækker vegetarisk mad med mange grøntsager

Er du nysgerrig efter at vide mere omkring de særlige vegetariske og veganske diæter, og hvilke forskelle der findes mellem dem? Eller sidder du med spørgsmål som “Hvad spiser vegetarer egentlig?” Så kan du her læse mere omkring vegetarer og veganeres kost og livsstil, og de værdier og principper, der ofte ligger bag.  

Keto-guide: Keto for begyndere

billede af madvarer med keto med24

KETO er med tiden blevet en af de mest populære diæter. Mange oplever gode resultater, hvor vægttab, mindsket appetit og sukkertrang samt nemt kalorieunderskud har været blandt de gode resultater. Du kan blive klogere på den effektive kur, hvem den er egnet til og hvordan du kommer i gang i denne store KETO guide til begyndere!

Sådan får du ro i maven ved hjælp af diæten Low FODMAP

Er du en af de mange danskere, der dagligt plages af mavesmerter, luft i maven, udspilet mave eller et vekslende afføringsmønster? Ved hjælp af en ny diæt, der udelukker bestemte kulhydrater, kan du i løbet at 4-8 uger opnå ro i maven og fremtidsmæssigt slippe for en irritabel tarm! Det starter i køkkenet! Læs med her, så gør vi dig klog på diæten kaldet Low FODMAP!  Hvad er Low FODMAP? Low FODMAP diet er udviklet af en australsk diætist...

Æblecidereddike - Bliv klog på eddikens mange egenskaber

Æblecidereddike har i mange år haft ry for at have flere fordele. Det er desuden velkendt i flere husråd samt husholdningsråd. De mange rygter om æblecidereddike har spredt sig hurtigt ud til verdens hjørner, men hvad er det egentlig, der har gjort netop denne eddike til sådan et hit? Hvad er æblecidereddike? Den naturlige fremstillingsproces er egentlig ret så simpel: Ved blot at gære æblesaft til cider for dernæst at syrne saften til eddike, får man den såkaldte æblecidereddike....

Læs om alle fordelene ved Aronia

Hvad er Aronia Arroniabærret har en flot dyb lilla farve der næsten tangere over i det sorte. Dette grundet bærrets indhold af polyfenoler. Bærerne smager ikke sødt, men indeholder en del bitterstoffer, som giver bærerne en meget karakteristisk syrlig smag. Hvad er aronia? Superbærret Aronia (Aronia melanocarpa) – også kendt som surbær. Aroniabær har været kendt  inden for forskellige kulturers medicinske verden i flere årtusinder. Det er et mørkt bær, der kan forveksles med solbær. Aronia har en bitter og syrlig smag...

Derfor er morgenmaden dagens vigtigste måltid

Morgenmad er dagens vigtigste måltid Du har garanteret hørt det gennem hele dit liv, at morgenmaden er det vigtigste måltid på dagen. Det er vigtigt at du kommer godt fra start og får fyldt dine energidepoter op fra morgenstunden af. Dette meget gerne med sunde og næringsrige fødevarer. Måske er du typen der springer morgenmaden over i al hast, for at komme ud af døren eller måske skifter du den ud med et hurtigt og knap så sundt alternativ, og det kan give bagslag...

Kaffe & te – hvad er bedst?

kaffe og te Der bliver på verdensplan drukket ca. 400 millioner kopper kaffe om dagen og Danmark ligger højt på listen over de lande der drikker mest kaffe. Men hvilke fordele og ulemper er der ved at drikke kaffe? Og bør du skrifte din kaffe ud med en kop te? Læs med her og bliv klogere på hvad kaffe gør ved dig og din krop. Vidste du at.. • Te er den anden mest anvendte drik i verden, næst efter drikkevand •...

8 forskellige skønne nødder

Nødder har været brugt som fødevarer og olie i rigtig mange år.  Nødder er gode kilder til protein og fibre, og får du en blanding af forskellige nødder, så får du en bred vifte af vitaminer og mineraler som kalium, fosfor, E-vitamin, zink, magnesium mm. Hasselnødder Hasselnødder har et højt indhold af kostfibre, som gør, at de mætter godt. De har et højt indhold af B-vitaminet folin. Hasselnødder indeholder en del magnesium og E-vitamin. Brug hasselnødder til: Salat fx...

Så mange julegodter kan du spise for 100 kcal.

Julegodter Julen nærmer sig med hastige skridt, og alle julefristelserne er allerede at finde i diverse butikker :-) Vi ved alle, at julen kan være lig med, der ryger et par kilo på sidebenene. Når vi kigger nærmere på, hvor mange kalorier pebernødder, æbleskiver og vaniljekranse indeholder, ja så skal der faktisk ikke meget til, før end kalorieforbruget kan ryge i vejret. Her ser du en liste over mange af de populære julegodter, samt hvor lidt der skal til, før...

Vi anbefaler en lækker kop te til den mørke tid

Hygge med te i den mørke tid Te er en foretrukken drik blandt mange, hvilket også er helt forståeligt for der findes et utal af forskellige varianter, sammensætninger  og smage. Her ved Med24.dk kan du købe te fra mange populære brands. Blandt favoritterne er fx. populære Pukka, English Tea Shop, Økologiske Clipper og de nye lækre stilfulde Teministeriet fra Sverige. Det kan være utrolig svært at vælge blandt de mange lækre smage, derfor har vi fundet 5 af vores absolutte favoritter. Te som falder i...

Fedtstoffets opbygning - Indtag de korrekte fedtstoffer

Fedtstoffets opbygning - Indtagelse af fedtstoffer Fedtstoffets opbygning - Indtag de korrekte fedtstoffer Fedt er uundværlig for mennesket, da det er en af kroppens vigtigste byggesten. Det er dog vigtigt at finde en rigtige balance, så du ikke får for meget eller for lidt. Samtidig er det helt essentielt, at du indtager den korrekte sammensætning af fedtstoffer. Når man taler om fedt, er det væsentligt, at tænke på kolesterol og på triglycerider. Det er særligt fordelingen af fedtsyrer i triglyceridet, som har betydning. Fedtstoffernes tre...

Alt om chiafrø - bliv klogere på det lille frø

chiafrø i en skål lille billede med24

Det lille, mørke frø er på rekordtid blevet populært herhjemme. Vil du blive klogere på frøet og lære mere om chiafrøs egenskaber? Læs dette og meget mere i vores store tema om chiafrø, hvor du også kan finde inspiration til opskrifter med chiafrø.

Sunde frø og kerner giver et boost af næringsstoffer

Sunde frø og kerner Få et boost af næringsstoffer Frø og kerner er alle fyldt med gode og sunde næringsstoffer. Ernæringsmæssigt set er 2 spsk frø eller kerner om dagen passende for de fleste. Frø og kerner er alle sunde men er vidt forskellige. De har alle deres helt egne sunde egenskaber, derfor er det vigtigt at man variere og ikke bare spiser det samme hver dag. Hvis man ser samlet set på frø så er det kun chia- og hørfrø der ikke...

Hvad er Matcha Te? Få svaret her!

Hvad er matcha te? få svaret her og læs mere om den sunde og lækre grønne te fra Japan

Har du hørt om matcha te, men er i tvivl om, hvad der ligger bag det populære pulver? Så læs med her, hvor vi har samlet en hel masse information om den grønne te, heriblandt tips til tebrygningen og de mange andre anvendelsesmuligheder ved matcha te. 

Hvad er gluten?

Gluten Hvad er gluten? Gluten er et protein der udgør ca. 80 % af proteinerne i f.eks. hvede. Gluten er det stof, der gør æltet dej elastisk og gør brødet luftigt og lækkert. Gluten forekommer primært fra kornsorter som hvede, byg og rug. De fødevarer uden gluten, kan være naturlig fri for gluten eller blevet gjort fri for gluten, dette sker ved at proteinstoffet gluten bliver behandlet og fjernet i fødevaren. Gluten er ikke farligt at indtage, dette protein...

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

30 dages fortrydelse

30 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.