Kost
Hvad er kombucha? Opskrift på den fermenterede te
Alt om kalorier - så mange kalorier skal du have dagligt
Alt om raw food - ideer til lækre opskrifter
Sådan vælger du den bedste plantedrik
Guide til madolie: Sådan bruger du dine olier
Fermentering - lær at fermentere din mad
Gærflager - Hvad er det, og hvordan kan jeg bruge det?
Sødemiddel og sukkererstatning
Sukker og forskellige sukkerarter
Guide til gluten og glutenfri bagning
Artiklen er skrevet af Beate Mulvana Grandahl, der til daglig skriver for Hurtigmums.dk
Gluten er normalt ikke skadeligt for helbredet. Men kan du ikke tåle gluten, kan det i værste fald være livsforkortende, hvis du spiser gluten. Dog er det vigtigt at sige med det samme, at hvis der ikke er en medicinsk grund til det, så er ikke sundt for dig udelukkende at spise glutenfrit! Lider du af problemer med mavetarmkanalen, kan du opleve en bedring, hvis du...
Hvad er Moringa? Bliv klog på mirakeltræet
Detox - Startskuddet til sundere vaner
15 tips til veganere
Hvad er forskellen på vegetarer og veganere?
Keto-guide: Keto for begyndere
Alt om Quinoa - Fra tilberedningstid til lækre opskrifter
Sådan får du ro i maven ved hjælp af diæten Low FODMAP
Er du en af de mange danskere, der dagligt plages af mavesmerter, luft i maven, udspilet mave eller et vekslende afføringsmønster? Ved hjælp af en ny diæt, der udelukker bestemte kulhydrater, kan du i løbet at 4-8 uger opnå ro i maven og fremtidsmæssigt slippe for en irritabel tarm! Det starter i køkkenet! Læs med her, så gør vi dig klog på diæten kaldet Low FODMAP! Hvad er Low FODMAP? Low FODMAP diet er udviklet af en australsk diætist...
Æblecidereddike - Bliv klog på eddikens mange egenskaber
Æblecidereddike har i mange år haft ry for at have flere fordele. Det er desuden velkendt i flere husråd samt husholdningsråd. De mange rygter om æblecidereddike har spredt sig hurtigt ud til verdens hjørner, men hvad er det egentlig, der har gjort netop denne eddike til sådan et hit? Hvad er æblecidereddike? Den naturlige fremstillingsproces er egentlig ret så simpel: Ved blot at gære æblesaft til cider for dernæst at syrne saften til eddike, får man den såkaldte æblecidereddike....
Læs om alle fordelene ved Aronia
Arroniabærret har en flot dyb lilla farve der næsten tangere over i det sorte. Dette grundet bærrets indhold af polyfenoler. Bærerne smager ikke sødt, men indeholder en del bitterstoffer, som giver bærerne en meget karakteristisk syrlig smag. Hvad er aronia? Superbærret Aronia (Aronia melanocarpa) – også kendt som surbær. Aroniabær har været kendt inden for forskellige kulturers medicinske verden i flere årtusinder. Det er et mørkt bær, der kan forveksles med solbær. Aronia har en bitter og syrlig smag...
Derfor er morgenmaden dagens vigtigste måltid
Du har garanteret hørt det gennem hele dit liv, at morgenmaden er det vigtigste måltid på dagen. Det er vigtigt at du kommer godt fra start og får fyldt dine energidepoter op fra morgenstunden af. Dette meget gerne med sunde og næringsrige fødevarer. Måske er du typen der springer morgenmaden over i al hast, for at komme ud af døren eller måske skifter du den ud med et hurtigt og knap så sundt alternativ, og det kan give bagslag...
Kaffe & te – hvad er bedst?
Der bliver på verdensplan drukket ca. 400 millioner kopper kaffe om dagen og Danmark ligger højt på listen over de lande der drikker mest kaffe. Men hvilke fordele og ulemper er der ved at drikke kaffe? Og bør du skrifte din kaffe ud med en kop te? Læs med her og bliv klogere på hvad kaffe gør ved dig og din krop. Vidste du at.. • Te er den anden mest anvendte drik i verden, næst efter drikkevand •...
8 forskellige skønne nødder
Nødder har været brugt som fødevarer og olie i rigtig mange år. Nødder er gode kilder til protein og fibre, og får du en blanding af forskellige nødder, så får du en bred vifte af vitaminer og mineraler som kalium, fosfor, E-vitamin, zink, magnesium mm. Hasselnødder Hasselnødder har et højt indhold af kostfibre, som gør, at de mætter godt. De har et højt indhold af B-vitaminet folin. Hasselnødder indeholder en del magnesium og E-vitamin. Brug hasselnødder til: Salat fx...
Så mange julegodter kan du spise for 100 kcal.
Julen nærmer sig med hastige skridt, og alle julefristelserne er allerede at finde i diverse butikker :-) Vi ved alle, at julen kan være lig med, der ryger et par kilo på sidebenene. Når vi kigger nærmere på, hvor mange kalorier pebernødder, æbleskiver og vaniljekranse indeholder, ja så skal der faktisk ikke meget til, før end kalorieforbruget kan ryge i vejret. Her ser du en liste over mange af de populære julegodter, samt hvor lidt der skal til, før...
Vi anbefaler en lækker kop te til den mørke tid
Te er en foretrukken drik blandt mange, hvilket også er helt forståeligt for der findes et utal af forskellige varianter, sammensætninger og smage. Her ved Med24.dk kan du købe te fra mange populære brands. Blandt favoritterne er fx. populære Pukka, English Tea Shop, Økologiske Clipper og de nye lækre stilfulde Teministeriet fra Sverige. Det kan være utrolig svært at vælge blandt de mange lækre smage, derfor har vi fundet 5 af vores absolutte favoritter. Te som falder i...
Fedtstoffets opbygning - Indtag de korrekte fedtstoffer
Fedtstoffets opbygning - Indtag de korrekte fedtstoffer Fedt er uundværlig for mennesket, da det er en af kroppens vigtigste byggesten. Det er dog vigtigt at finde en rigtige balance, så du ikke får for meget eller for lidt. Samtidig er det helt essentielt, at du indtager den korrekte sammensætning af fedtstoffer. Når man taler om fedt, er det væsentligt, at tænke på kolesterol og på triglycerider. Det er særligt fordelingen af fedtsyrer i triglyceridet, som har betydning. Fedtstoffernes tre...
Alt om chiafrø - bliv klogere på det lille frø
Sunde frø og kerner giver et boost af næringsstoffer
Få et boost af næringsstoffer Frø og kerner er alle fyldt med gode og sunde næringsstoffer. Ernæringsmæssigt set er 2 spsk frø eller kerner om dagen passende for de fleste. Frø og kerner er alle sunde men er vidt forskellige. De har alle deres helt egne sunde egenskaber, derfor er det vigtigt at man variere og ikke bare spiser det samme hver dag. Hvis man ser samlet set på frø så er det kun chia- og hørfrø der ikke...
Hvad er Matcha Te? Få svaret her!
Hvad er gluten?
Hvad er gluten? Gluten er et protein der udgør ca. 80 % af proteinerne i f.eks. hvede. Gluten er det stof, der gør æltet dej elastisk og gør brødet luftigt og lækkert. Gluten forekommer primært fra kornsorter som hvede, byg og rug. De fødevarer uden gluten, kan være naturlig fri for gluten eller blevet gjort fri for gluten, dette sker ved at proteinstoffet gluten bliver behandlet og fjernet i fødevaren. Gluten er ikke farligt at indtage, dette protein...