3 lækre opskrifter med FiberHUSK
Pandestegte fladbrød uden gluten
Opskriften giver ca. 8 styk
De nemmeste, glutenfrie fladbrød bagt med FiberHUSK®, som er perfekte som tilbehør til alt fra supper og simreretter – eller brugt som glutenfire sandwich- eller pitabrød. Server de bløde fladbrød med FiberHUSK® lune direkte fra panden.
Ingredienser:
• 4 dl vand
• 10 gram frisk gær
• 1 spsk. honning
• 20 gram FiberHUSK®
• 160 gram rismel
• 160 gram kartoffelmel
• 160 gram tapiokamel
• 1 tsk. salt
• Smagsneutral olie til stegning
• Fyld efter smag
Fremgangsmåde:
• Varm vandet op i en lille gryde, til det er lunkent. Tilsæt gær og honning, og opløs dette i væsken.
• Kom alle de tørre ingredienser i en skål, og hæld nu væsken over, og pisk det sammen med en gaffel eller et piskeris, til dejen samler sig. Brug herefter hænderne – det skal give en god, blød, men fast dej.
• Kom et viskestykke eller film over skålen, og stil til hævning, indtil dejen når dobbelt størrelse.
• Tag dejen ud på et rismelbestrøet bord, og del den i otte lige store klumper, som du ruller ud til en passende størrelse.
• Varm en pande op med olie, og steg pandebrødene ét ad gangen. De skal have cirka 2 minutter på hver side.
• Server med fyld efter eget valg
Havrecookies med æble, peanutbutter og FiberHUSK®
Opskriften giver ca. 8 styk
Cookies er måske ikke det første, man tænker på, når morgenmaden skal serveres, men med disse havrecookies kan morgenmaden sagtens bestå af lækre cookies. De er nemlig lavet med masser af havregryn, æble, peanutbutter – og ekstra fibre fra FiberHUSK®. Så du kan få en god start på dagen. Spis dem derhjemme til morgenkaffen, eller tag dem med dig, når du går ud ad døren.
Ingredienser:
• 90 gram havregryn
• 10 gram FiberHUSK®
• 70 gram havremel
• 1 tsk. salt
• ½ tsk. kanel
• ½ tsk. vaniljepulver
• 1 tsk. bagepulver
• 1 dl æblejuice
• 2 spsk. honning
• 60 gram peanutbutter
• 75 ml havremælk
Fremgangsmåde:
• Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
• Tilsæt de øvrige ingredienser, og pisk godt med et piskeris enten i hånden eller på maskine.
• Sæt ovnen på 160 grader almindelig ovn.
• Lad dejen hvile i 20 minutter, og fordel den så i klatter på bagepapir på en bageplade. Bemærk at cookiesne ikke ændrer størrelse undervejs.
• Bag cookiesne i cirka 15 minutter, til de er gyldne.
Burgerboller uden gluten
Opskriften giver ca. 8 styk
Sæt hjemmelavede burgere på menuen med disse perfekt bløde burgerboller med masser af smag. Fyld bollerne med alt fra en klassisk hakkebøf til falafler, stegt aubergine eller lige det, du foretrækker i din burger. Burgerbollerne er bagt med FiberHUSK®, som hjælper dig til et bedre resultat på dit glutenfrie bagværk.
Ingredienser:
• 30 gram gær
• 250 gram lunkent vand
• 1 spsk. sukker
• 60 ml smagsneutral olie
• 1 spsk. lys eddike (lagereddike eller æbleddike)
• 4 æg
• 250 gram rismel
• 40 gram fuldkornsmajsmel
• 15 gram FiberHUSK®
• ½ tsk gurkemeje
• ½ tsk sød paprika
• ½ tsk salt
Pynt:
1 æg
3 spsk. solsikkekerner
Fremgangsmåde:
• Opløs gær med vand og sukker, og tilsæt 2 spsk. rismel. Lad stå og trække i 10 minutter.
• Bland alle de tørre ingredienser sammen. Rør æggene med eddike og olie, og tilsæt nu gæropløsningen, og rør ud. Tilsæt så de tørre ingredienser, og rør dejen ved laveste hastighed på din røremaskine eller med en håndmikser i 5-7 minutter.
• Lad nu dejen hæve i 1-2 timer, eller til den har dobbelt størrelse.
• Form dejen til 7 boller (lidt mindre end du tænker, de færdige burgerboller skal være), og lad dem efterhæve 1 time på bagepladen. Pensl med æg, drys med kerner, og bag dem i ovnen i 12 minutter, eller til de er gyldne.