Bagning med FiberHUSK
Bananbrød med FiberHUSK
Er du vild med bananbrød, så skal du prøve denne lækre opskrift, som ovenikøbet er ekstra rig på fibre fra FiberHUSK. Brødet er perfekt som en snack på farten eller en hurtig energikilde inden fysisk aktivitet.
Opskrift:
Dette velsmagende, saftige bananbrød er næsten ligesom at spise et stykke kage uden at være det. Nyd det til morgenmad eller som snack i løbet af dagen. Smager også dejligt med smør på.
• ½ dl kokosolie + lidt ekstra til formen
• 30 gram flydende honning
• 2 store modne bananer (alternativt 3 små)
• 1 alm. banan
• 4 store æg
• 1 dl mælk, evt. havredrik
• 280 gram mandelmel
• 15 gram FiberHUSK
• 1 tsk bagepulver
• 1 tsk vaniljepulver
• ½ tsk natron
• ½ tsk kanel
• ½ tsk salt
• 1 dl hakkede valnødder
Bananbrød med FiberHUSK ® skal bages i en brødform. Vi har anvendte en brødform der måler H7xB12xL31 cm.
Sådan gør du:
• Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn
• Pisk kokosolien og honningen sammen
• Pisk æggene i massen et ad gangen
• Mos de modne bananer og kom i skålen under omrøring sammen med mælk. Tilsæt bagepulver, vaniljepulver, natron, kanel, salt og FiberHUSK og halvdelen af mandelmelet, og pisk dejen sammen
• Hold en spiseskefuld mandelmel tilbage og tilsæt den resterende mandelmel
• Vend de hakkede valnødder i
• Smør formen med kokosolie og drys med mandelmel. Vær grundig – så bliver det lettere at få brødet ud senere
• Kom dejen i formen
• Skræl den sidste banan og skær den over på langs. Læg på toppen af brødet og pres den let ned
• Bag i ovnen i 60 minutter eller til en tandstik slipper dejen
• Tag det forsigtigt ud af brødformen og lad det køle af på en rist i minimum 30 minutter, inden det serveres
Glutenfrie fladbrød med squash og gedeost-topping
Manger du inspiration til lækker, frisk, Glutenfri og fiberrig aftensmad, så skal du tage et kig her. Et lækkert fladbrød med Squash og gedeost-topping, men du kan også toppe den med lige præcis det, du elsker mest. Fladbrødet er let at have med på farten eller kan nydes ved middagsbordet.
Opskrift
En nem og lækker ret, som er ideel til aftensmad eller madpakken. Den kan nemt varieres med din yndlingstopping.
Fladbrød
• 2 dl quinoa
• 2 dl hampefrø
• 10 gram FiberHUSK
• 3,5 dl vand
• ½ tsk bagepulver
• ½ tsk salt
• 1 tsk sød paprika
• Topping: 1 spsk nigellafrø (kan udelades)
Topping
• 100 gram gede-friskost eller feta
• 1 squash
• ½ blomkålshoved
• 1 fed hvidløg
• Lidt persille eller ærteskud
Sådan gør du:
• Tænd ovnen på 180 grader
• Kom alle ingredienserne til fladbrødet op i en blender og blend til en ensartet masse
• Fordel massen ud på et stykke bagepapir, gør en bagespatel våd og jævnt ud, så den fylder hele pladen. Drys med nigellafrø og bag i ovnen i 18-20 minutter eller til brødet er gyldent
• Skær blomkålen i mundrette buketter, kom det i et ovnfast fad, vend olivenolie og salt i, og bag i ovnen i cirka 10 minutter eller til de er gyldne
• Skær i imidlertid squashen i tynde skiver på langs
• Varm en pande med lidt olie, mas hvidløgsfeddet og kom op i olien så den tager smag. Steg herefter squashskiverne på panden til de er gyldne
• Tag fladbrødet ud af ovnen, top med squashskiver, blomkål, ost og persille/ærteskud. Server med det samme eller pak fladbrødet til at tage med på farten
Focacciabrød med urtemark
Sommeren og grillsæsonen viser så småt sine første tegn og hertil er dette lækre, saftige og fiberrige Focacciabrød et must. Du kan pynte det ligesom du ønsker og elsker mest. Kun fantasien sætter grænser. Inviter familien eller de bedste venner på lækkert grillmad og hjemmebagt brød – de vil elske det.
Opskrift
Skønt og smukt focacciabrød tilført ekstra fibre fra FiberHUSK ® - lækkert tilbehør til sommerens buffeter, aftensmad, frokost samt grillmad.
Dejen
• 3 dl lunkent vand
• 1 tsk. honning
• 15 gram gær
• 100 gram durummel
• 250 gram hvedemel
• 10 gram FiberHUSK
Topping
• 4 spsk. olivenolie
• 10 stk. cherrytomater
• 5 kviste bredbladet persille med stilk
• 1 bundt frisk timian
• Oliven uden sten
Forestil dig et brød, der udkonkurrerer blomsterbuketten på middagsbordet. Sådan er det med dette lækre focacciabrød, der er pyntet med friske, smagsrige urter og tomat, som var det en smuk blomstermark. Du kan også pynte dit focacciabrød med andre urter og grønt, det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser!
Sådan gør du:
• Opløs gæret og honningen i vandet, og tilsæt de tørre ingredienser. Kør dejen på en røremaskine eller med en håndmikser i 5-7 minutter Lad den herefter hæve til dobbelt størrelse et lunt sted i cirka en time
• Tænd ovnen på 250 grader alm. ovn
• Læg dejen over i en form beklædt med bagepapir, dryp med olivenolie, og prik huller med en gaffel
• Pynt dit focacciabrød, lige som du synes, det kunne se flot ud med urter, tomater og oliven
• Skru ovnen ned på 220 grader, og bag i 30-35 minutter, til brødet er gyldent og sprødt