Derfor skal du spise loppefrøskaller
Er din fordøjelse ude af balance? Så kan loppefrøskaller være din redning. Deres høje fiberindhold kan være netop det du mangler til at få balance i maven igen.
Hvad er loppefrøskaller?
Loppefrøskaller (Psyllium frøskaller) stammer fra planten Plantago Ovata og består af 85% vandopløselige fibre. Netop derfor kan du nemt anvende frøskallerne i dine nuværende madvaner og dermed få en kost med højere fiberindhold.
Få maven og fordøjelsen i balance med loppefrøskaller
Loppefrøskaller består hovedsageligt af kostfibre, men hvad er kostfibre egentlig godt for? Kostfibre er grove kulhydrater, som ikke bliver nedbrudt, når de passere gennem kroppen. Dermed stimulerer de grove fibre tarmenes bevægelser, hvilket bidrager til en normal fordøjelse.
Udover at frøskallerne består af 85% kostfibre, er disse fibre også vandopløselige. Det gør, at de er gode til at suge væske til sig og dermed kan de bidrage til at din afføring ikke bliver hård og du undgår forstoppelse. Det gør samtidig, at du føler dig mæt i længere tid, da fibrene er med til at binde væsken i maven til sig. Vær opmærksom på at frøskallerne faktisk ikke opløses i vand. At det er vandopløseligt betyder, at frøskallerne suger væske til sig – minimum 40 gange deres egen vægt.
Et stor plus ved kostfibre er, at de ikke feder. Da de ikke bliver nedbrudt ligesom almindelige kulhydrater, bliver de ikke omsat til kalorier. Er du på slankekur, kan loppefrøskaller altså være en god og nem ting at bruge i din kost.
Se alle vores populære varer med loppefrøskaller lige her!
Hvordan indtager jeg frøskallerne?
Loppefrøskaller kan indtages på mange måder. Den mest almindelig form er pulver, men findes også som kapsler. I kapsler kendes det oftest fra produkterne fra HUSK. Du kan tilsætte pulveret til din mad. Prøv for eksempel at drysse pulveret på din morgengrød eller tilsæt det til et glas vand.
God til glutenfri bagning
Loppefrøskaller kan også med fordel anvendes, hvis du er interesseret i low-carb eller glutenfri bagning, da skallerne fungerer rigtig godt til at binde ingredienser sammen. Gluten er egentlig det som giver brød og kager luftigthed og spændstighed. Uden gluten kan brød og kager godt virke lide flade og tunge i det. Med hjælp fra loppefrøskaller kan du stadig bage lækkert brød, som er luftigt og spændstigt.
Vigtigt før indtagelse!
Hvis du begynder at indtage loppefrøskaller eller andre produkter, hvor skallerne er en ingrediens – fx HUSK, så er det vigtigt, at du altid følger anvisningerne på pakken og husker at drikke rigelig med væske til. Er du i tvivl, så start med en lille dosering eller kontakt din egen praktiserende læge.