Hjemmelavet ingefær te
Har du mod på at lave din helt egen ingefær-te fra bunden?
Du får 1 liter færdig te af opskriften, og du kan altid fortynde teen med mere vand, hvis du synes, at ingefærsmagen er for stærk.
Ingredienser
- Ingefær - ca. 5-6 cm af en rod
- 1 liter vand
- Evt citron, kanelstang, mynteblade eller lakridsrod
Sådan gør du
Skræl ingefæren, så det yderste brune lag er væk - dette kan med fordel gøres med bagsiden af en ske, så du ikke skærer for meget af den saftige og smagfulde rod væk.
Skær nu ingefærroden i skiver eller mindre stykker på ca 1 cm tykkelse og kom dem i en gryde sammen med vandet.
Hvis du har lyst til at tilføje ekstra krydderier som fx kanelstænger, lakridsrod eller et par skiver citron, kan du komme det i gryden og lade det koge sammen med ingefæren for et ekstra pift.
Lad nu vandet komme i kog og lad blandingen koge i mindst 10 minutter under låg, før du serverer teen. Hvis du gerne vil have mere smag af ingefær, kan du lade teen koge yderligere 5-10 minutter, eller du kan tilføje ekstra ingefær. Kom fx et par skefulde koncentreret ingefærjuice i teen, som giver smagen af ingefær et spark.
Fisk de udkogte stykker ingefær og eventuelle krydderier op af teen inden servering, og hæld op i dine yndlingskrus. Du kan nu nyde din helt hjemmelavede ingefær te, og hvis du godt kan lide din te lidt mere sød, kan du tilføje sukker eller sødemiddel efter eget valg.
Den kogte ingefær kan bruges til en omgang te mere, hvis du opbevarer den i køleskabet i en lufttæt beholder.
Tip: Server ingefær teen med et par skiver frisk citron og ingefær!