Julebag opskrifter i en sundere udgave
Julen står for døren og nu starter julebagetiden.
Her ved Med24.dk har vi fundet nogle af vores favorit julebag opskrifter med julekager, der er lige lidt sundere end de traditionelle julekager. Så ønsker du at spare lidt på fx. sukker eller blot holde lidt igen med kalorierne, så kan vi anbefale dig disse opskrifter.
Vaniljekranse med marcipan
Ingredienser:
85 g plantemargarine
2 ruller EASIS Marcipan
2 æg
120 g EASIS Perfect Fit
1/2 tsk. vaniljekorn
1/2 tsk. hjortetakssalt
180 g hvedemel
Et par dråber mandel essens
Fremgangsmåde:
Smelt margarinen og kør den i en foodprocessor sammen med EASIS Marcipan og æggene til en jævn lind masse. Tilsæt eventuelt lidt mandelessens. Rør EASIS Perfect Fit, vanille, hjortetakssalt i massen sammen med melet. Kom dejen i en bollesprøjte med stjernehul og lad herefter dejen hvile ca.en time på køl. Lav kranse på en bageplade med bagepapir. Bag kransene ved 200 grader i ca. 7 min. Køl kransene af på en rist.
Brunkager uden tilsat sukker
Ingredienser:
150 g mandelmel
4 tsk Brunkage krydderi fra Mill & Mortar
1 æggehvide
1 dl grofthakkede mandler
2 spsk pistacienødder
30 g kokosolie
20 g sirup eller almindelig sukker. (her kan også anvendes sukrin eller anden sødemiddel)
Fremgangsmåde:
Bland alle tørre ingredienser sammen. Vend æggehvide og kokosolie i og ælt dejen til en ensartet masse.
Form dejen til en pølse og læg på køl. Når den er næsten frossen kan du skære tynde skiver, som lægges på en bageplade. Bag i ovnen ved 175 grader i ca. 7-9 min.
Ingefærkager
Ingredienser:
2,5 dl Cashewnødder
2 tsk Funksjonell Mat Kokosmel
2,5 dl dadler, uden sten og finthakket
1 spsk Superfruit Kokosoile
1 spsk ingefær pulver
Fremgangsmåde:
Opvarm ovnen til 180 grader.
Bland alle ingredienser i en kraftfuld blender. Efter 1-3 minutter form massen i små og flade kager i passende størrelse. Bages i ca. 10 minutter, eller indtil kagerne har en fin gylden farve, lad kagerne afkøle og overhæld kagerne med smeltet chokolade.
Havregrynskugler sødet med dadler
Ingredienser:
20 udstenet dadler
1-2 dl havregryn
30 g ristede hasselnødder
30 g mørk chokolade
2 spsk ren kakaopulver
20 g kokos
Tilsæt vand lidt efter lidt til det får en konsistens du kan trille til kugler
Fremgangsmåde:
Kom de ristede hasselnøddder i en minihakker eller foodprocessor og hak dem meget fint. Smelt chokoladen, udsten dadler og tilsæt alle ingredienserne og kør indtil du får en ensartet masse. Tilsæt vand efter behov lidt efter lidt. Spæd op med havregryn hvis det bliver for vådt.
Tril til kugler og rul i kokos, kakaopulver, krymmel, hakkede nødder eller lign.