Quinoagrød - Opskrifter der giver en god start på dagen
Få en god start på dagen med en omgang grød, der giver en god mæthedsfornemmelse. Måske du allerede er fan af havregrød, eller har prøvet den kolde chiagrød, men nu er det tid til at stifte bekendtskab med den lækre quinoagrød. Du kan både nyde grøden varm eller lave en såkaldt overnight grød - en kold quinoagrød, som laves aftenen før. Her finder du både en opskrift på den varme- og kolde quinoagrød.
Quinoagrød med kokosmælk
Start dagen med en lækker omgang quinoagrød med kokosmælk, der, med en masse skønne toppings, minder mere om en dessert end en morgengrød!
Du skal bruge:
- 1 dl quinoa
- 1 dl vand
- 1 dl kokosmælk
- 1 tsk. vaniljesukker
- ½ tsk. kardemomme
- Et nip salt
- Din foretrukne topping – fx nøddesmør, kokosflager, kakaonips, frisk frugt og chokolade
Fremgangsmåde:
- Skyl quinoaen grundigt under koldt vand
- Kom quinoa, vand, kokosmælk, vaniljesukker og kardemomme i en gryde og bring det i kog
- Lad grøden simre i 15-20 min. under låg
- Tilfør evt. ekstra væske
- Når grøden har den rette konsistens, kommes den over i en skål og toppes med dine favorit toppings.
Du kan sagtens gange opskriften op, så hele familien kan nyde den lækre quinoagrød - evt. med forskellige valgmuligheder som topping!
Kold quinoagrød
En varm og cremet grød kan være meget lækkert i de kolde måneder, men når temperaturen stiger, er det ikke sikkert, du har lyst til at starte dagen med en varm omgang quinoagrød. Men heldigvis skal det ikke stoppe dig fra at spise quinoa til morgenmad, for kold quinoagrød er mindst lige så lækkert!
Grøden laves aftenen før og stilles i køleskabet natten over - så du kan vågne op til en lækker og nem morgengrød. Denne opskrift er på quinoagrød med skyr og havremælk, men du kan anvende lige den væske, du ønsker.
Du skal bruge:
- 1 dl quinoa
- 1 dl vand
- 1 dl havremælk
- 1 tsk. vaniljesukker
- ½ tsk. kardemomme
- Et nip salt
- 2 spsk. skyr
- Din foretrukne topping – fx nøddesmør, kokosflager, kakaonips, frisk frugt og chokolade
Fremgangsmåde:
- Kog grøden ligesom ved den varme quinoagrød
- Når grøden er kogt færdig, sættes den i køleskabet natten over
- Om morgenen tilsættes skyr for at give en cremet konsistens
- Derefter toppes grøden med lige, hvad hjertet bægere - vi kan klart anbefale peanutbutter, banan og kokosflager
Har du lyst til at blive klogere på quinoa? Så hop ind og læs vores artikel, hvor du kan finde viden om alt fra quinoas tilberedningstid til ideer til andre lækre opskrifter!