De lækreste Romkugler / Trøffelkugler
Romkugler lavet med dadler
15 bløde dadler
2-4 tsk romessens (smag til)
20 g kokosolie
2 spsk kakaopulver
75-100 g mandelmel
en håndfuld ristede afskallede hasselnødder
30 g mørk chokolade
Fremgangsmåde:
- Start med at udstene dadlerne
- Kom hasselnødder, dadler, kokosolie og romessens i en foodprocessor eller minihakker og blend indtil du har en ensartet masse.
- Bland kakaopulveret og den smeltede chokolade deri.
- Tilsæt mandelmel lidt efter lidt indtil du har en konsistens der kan trilles til kugler. Konsistensen skal være lidt blød, den vil sætte sig når den bliver afkølet pga både kokosolie og chokolade. Sæt evt massen på køl en 30 min, inden den trilles til kugler.
- Tril trøffelkuglerne i fx kokos, tivolikrymmel, hakkede nødder eller lign.