Sprød avocado- & quinoasalat
Leder du efter en lækker, mættende og smagfuld salat med quinoa, så er denne opskrift lige noget for dig! Quinoa salaten med avokado kan både bruges som en lækker sommersalat med et stykke hjemmebagt brød til, og du kan også anvende den som tilbehør til et lækkert stykke kød. Opskriften er super nem, så find gryder, knive og skærebræt frem - så er du klar til at trylle i køkkenet!
Ingredienser
• 1,5 dl quinoa (rød, sort, hvid kan alle bruges)
• 50 g. mandler
• 1 øko grape
• 1 øko lime
• 1 spsk. ahornsirup
• 3 spsk. olivenolie
• 2 modne avokadoer
• 2 håndfulde spinat
• Havsalt og peber
Fremgangsmåde
• Rist quinoaen kort på en tør pande.
• Kog den let ristede quinoa ca. 15 min i usaltet vand.
• Rør lidt salt i og dryp overskydende vand fra.
• Rist mandlerne på en tør pande 4-5 min. Lad dem køle lidt, og hak dem groft.
• Skær skrællen af grapen og limen, og skær grape- og limefileterne fri for lamellerne, gem grape- og limesaften.
• Vend grape- og limesaft- og fileter, ahornsirup, olie, nip salt & peber sammen.
• Halver avocadoerne, kassér stenene, og skær kødet i både. Vend dem med grape-limedressingen.
• Vend quinoa og spinat i salaten og til sidst mandler.
Retten er klar til at blive serveret med det sammen. Velbekomme!
Opskrift af: Urtekram
Har du lyst til at bliver klogere på quinoa? Så finder du her vores artikel om quinoa, hvor du kan læse om alt fra, hvad quinoa er til tilberedning af quinoa!