Den du ved nok kagen - sundere udgave
Det fungerer super godt at bage med sorte bønner. Jeg ved godt, at det lyder mærkeligt, men tro mig - det kan ikke smages, og de giver en god fylde til kagen. De tilfører sammen med havregryn og mandler både protein og fibre, hvilket vil sige, at du får en kage, der giver dig mæthed, og som ikke bare er tomme kalorier.
Bunden
1 dåse skyllede og drænede sorte bønner
1 1/2 dl mandler
1 dl havregryn
3 spsk ren kakao med top
3 æg
2 dl kokosmel med top
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
1/2 dl mælk/vand
15 dadler uden sten
2 spsk sukrin gold med top
Glasur
1 dl mandler (eller ristede hasselnødder)
1 dl ren kakaopulver
12 dadler uden sten
30 g smeltet mørk chokolade
2 dl kokosmel
1- 1/2 dl kokosmælk
1/2 dl kokosolie
Vejledning
1. Start med at tænde ovnen på 180 grader.
2. Blend mandler og havregryn fint.
3. Tilæt bønner og dadler i blandingen og blend til du får en fin masse.
4. Tilsæt æg og mælk/vand.
5. Kom resten af ingredienserne i blandingen og rør det hele godt sammen.
6. Kom kageblandingen i en form ( 22 x 22 cm) beklædt med bagepapir og bag i ca. 20-25 min.
Imens kagen køler ned, kan du lave glasuren.
Glasur
1. Kom mandler i minihakkeren og blend dem helt fint.
2. Tilsæt dadler og kakao og kør det indtil det samler sig i en klump
3. Smelt chokoladen og hæld de sidste ingredienser sammen med dadelmassen og kør den indtil massen er ensartet.
4. Kom glasuren på kagen.
Kagen bliver blød og brownie agtig, når den opbevares udenfor køleskabet og smager fantastisk sammen med vaniljeis.
Opbevarer du den i køleskabet en det en fast skærekage, der minder lidt om "den du ved nok kagen"
God bagning :-)
Rikke Cramer, Kostvejleder hos Med24.dk
Find opskrifter på mange flere sunde desserter på ALT.dk