Sunde frø og kerner giver et boost af næringsstoffer
Få et boost af næringsstoffer
Frø og kerner er alle fyldt med gode og sunde næringsstoffer. Ernæringsmæssigt set er 2 spsk frø eller kerner om dagen passende for de fleste. Frø og kerner er alle sunde men er vidt forskellige. De har alle deres helt egne sunde egenskaber, derfor er det vigtigt at man variere og ikke bare spiser det samme hver dag. Hvis man ser samlet set på frø så er det kun chia- og hørfrø der ikke indeholder en ret høj procentdel af omega-6 set ift det sunde omega-3
Sesamfrø
Sesamfrø har en lang række vitaminer, mineraler og kostfibre. Sesamfrø er rige på magnesium og fosfor.
Malede sesamfrø kan du lave til den smagfulde tahin.
Hørfrø
Hørfrø indeholder en god mængde af det sunde omega-3 fedtsyrer.
Solsikkekerner
Solsikkefrø indeholder blant andet E-vitamin samt Fosfor.
Chiafrø
Chiafrø er en en god kilde til kostfibrer og omega-3 fedtsyrer. Brug Chiafrø rå i salater, som drys på yoghurt eller brug dem i bagværk, chiagrød eller lign.
Hampefrø
Brug gerne hampefrø i smoothies eller som panering af kylling eller fisk. Hampefrø har en let nøddeagtig smag. Hampefrø kan presses til en yderst delikat olie, som er en meget afbalanceret olie fedtsyremæssigt.
Græskarkerner
Græskarkerner er rige på zink og sunde omega-3 fedtsyrer.
Pinjekerner
Pinjekerner indeholder blandt andet vitamin B og E og mineralerne kalium, magnesium, fosfos mm. Pinjekerner har en mild og aromatisk smag og bugner af mættende proteiner.